Gwendoline

Gwendoline
Film, Frankrig 1984
Instruktør Just Jaeckin
Medvirkende: Tawny Kitaen & Brent Huff mfl.
DVD fra Another World Entertainment 2010

Coveret til DVD’en sælger sig på en forside der lover eventyr, en let påklædt heltinde og krigsklædte amazonekrigere … og det er hvad man får.

Gwendoline er den bly, unge, uskyldige kvinde, der er rejst til Østen for at finde sin far, som er blevet væk under jagten på en sjælden sommerfugl. Hun er dog ikke andet end lige ankommet før hun bortføres og forsøges solgt til et bordel. I sidste øjeblik bliver hun redet af Indiana Jones-kopien Willard, der egentligt ikke dukker op for at rede hende, men for at indkræve en spillegevinst. Hun forelsker sig i Willard, der egentligt helst vil slippe for hende. Det lykkedes hende dog at tvinge ham til at deltage i jagten på hendes far ved at gemme nogle varer som han skal fragte for mafiaen (eller noget lignende). Rejsen bringer dem til et rige som ingen før er vendt tilbage fra, et rige der regeres af en dronning, og hvor beboerne alle er letpåklædte krigerkvinder. Da Gwendoline og Williard fanges, udpeges en række kvinder til at skulle kæmpe om retten til at være sammen med Willard, noget som Gwendoline ikke vil tillade, så hun må skynde sig at lægge uskyldigpige-looked væk og hurtigt udvikle sig til en selvstændig amazonekvinde der vil kæmpe for sin elskedes liv.

Filmen bygger løseligt på John Willies erotiske tegneserie The Adventures of Sweet Gwendoline, der udkom imellem 1949 og 1958, en serie jeg ikke kender det store til, men ifølge DVD’ens pamflet (skrevet af Nicolas Barbano) er filmen kun meget løst baseret på serien.

Dette er ikke nogen fantastisk eventyrfilm, men den er underholdende, selvom der ikke er meget overraskende i historien. Er man til 80’er eventyrfilm, men syntes at disse manglede en blød gang lak, læder og bondage, så er Gwendoline bestemt et kig værd.

Anmeldet af Thomas Winther i Himmelskibet nr.25

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *