Yoko Tsuno nr. 24: Den Syvende Kode

Yoko Tsuno nr. 24: Den Syvende Kode
Tegneserie, 48 sider
Skrevet og tegnet af Roger Leloup

Science fiction-ungdomsserien Yoko Tsuno havde sin storhedstid i 1980erne. Jeg er givetvis Danmarks største fan af de første 13 album, som har gjort serien til min europæiske yndlingsserie overhovedet (ja, selv foran Linda & Valentin). Imidlertid gik luften helt af ballonen i ’90erne, fra og med album nr. 14. Efter en utrolig kedelig række album blev det lidt bedre med de anstændige tidsrejsehistorier i nr. 19 (Den Sorte Død), 21 (Den himmelske Junke) og 23 (Tågernes Pagode), selvom det stadig var langt fra fordums storhed. Det nye album, nr. 24 (Den Syvende Kode), er dog desværre endnu et af de håbløst dårlige. Historien handler om en gammel atommissilbase i amazon- junglen, som viser sig at gemme over et mystisk anti-tyngdemeteor. Et præmis som der sikkert godt kunne fortælles en spændende historie over, men som her er næsten ubærlig kedeligt og uinteressant fortalt. Ikke engang de vanligt gode tegninger kommer til sin ret, da motiverne i dette albums handlingsmiljø ikke er særligt velegnede til Leloups meget teknisk og arkitektonisk prægede tegnestil. Et anonymt og skuffende album som ærlig talt er bedst tjent med at blive overset.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.9

Dette indlæg blev udgivet i Science Fiction, Tegneserier og tagget , , . Bogmærk permalinket.