Transformers

Transformers
Film, USA 2007, 144 min.
Instr.: Michael Bay
Medvrk.: Shia LaBeouf, Megan Fox, Jon Voight, John Turturro, m.fl.

Transformers kunne have været lavet som seriøs film eller som komedie. Det blev en komedie. Den kunne have handlet mest om Transformerne eller om menneskene. Det blev om menneskene. Den kunne have været kompleks eller simpel. Den blev simpel. Der kunne sikkert, hvis kompetencerne havde været helt i top, være kommet en rigtig god science fiction-film ud af en seriøs og kompleks historie der mest fokuserede på Transformernes baggrundshistorie, men vi er efterhånden klar over at sådan leger Hollywood ikke. De vil hellere have en ‘sure thing’, og man bliver nødt til at indrømme at chancen for at ende med en film som de fleste ville kunne lide, var langt, langt større hvis man lavede filmen som en simpel, menneske-orienteret komedie. Så det gjorde de.

Og det fungerer – overraskende nok – helt udmærket i dette tilfælde. Well, det skal jo gå godt engang i mellem! Hverken historien eller strukturen holder til en nærmere analyse, men den menneskelige dimension (som vi i det væsentlige sikkert kan takke executive producer Steven Spielberg for) er ganske vellykket. Der er fine komiske skuespillerpræstationer fra alle hovedpersonerne (og det hjælper også at Megan Fox ligner en ung Jennifer Connelly!). Det er faktisk de få seriøse elementer i filmen der fungerer dårligst. Effekterne er selvfølgelig vildt, vildt imponerende, selvom robotterne ikke har de store personligheder. Alligevel en megaunderholdende film. Karakter: 8 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.14

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *