Schwerter des Königs

Schwerter des Königs
In the Name of the King – a Dungeon Siege Tale. Dungeon Siege .
Tyskland/Canada 2007. 117 min.
Instr. Uwe Boll.
Medvirkende: Jason Statham, Kristanna Lokken, Leelee Sobiesky, John Rhys-Davies, Ray Liotta, Ron Perlman, Burt Reynolds mfl.

Uwe, Uwe, Uwe. Du har gjort det igen. Hvis I vil have årets (well, forrige års) bedste bud på en spoof af Ringenes Herre, så behøver I ikke lede længere. Men jeg må ærligt talt indrømme, at den ikke står mål med den hyleskægge Bloodrayne, der bla. inkluderede:
– Udo Kier som en munk der siger ”jeg ved at du ikke vil os noget ondt” efter at Bloodrayne lige har slået en anden munk ihjel.
– Ben Kingsley med verdens værste paryk nogensinde.
– Meat Loaf medvirker (”I won’t do anything for money – but I will do that”).
– Billy Zane i et subplot der aldrig bliver fulgt op på.
– Michael Madsen, nu mere fejlcastet end nogensinde før!

Desværre er netop denne film ikke nær så morsom. Jeg har på fornemmelsen at dette skyldes en kombination af flere ting: Den vigtigste er nok, at der er ikke alene er blevet klippet visse af de episk overspillede replikker ud. De findes dog som ekstra-materiale, men man har ved dvd-release ikke givet os den fulde version – den kommer kun ud på blu-ray til fladskærmstosserne! Son-of-a…

En anden faktor er at Boll har castet folk i de lidt for rigtige roller i Schwerter des Königs. I Bloodrayne formåede han på smuk vis at placere folk i kostumer, de aldrig burde have været i. Eksempelvis er det i Bloodrayne ikke langt nok ude at forestille sig Statham eller Perlman som bad-ass bønder, eller Rhys-Davies som troldmand, eller Reynolds som konge. Heldigvis er der de ”sorte riddere” (husker du hvor god Morgan Freeman var i Robin Hood? Godt. Prøv så at forestille dig Michael Jordan i samme rolle), Liotta der spiller sin rolle cirka lige så meget som Jeremy Irons gjorde i D&D – og ikke mindst Matthew Lillard som den onde, onde nevø til kongen. Han overspille fuldkommen hæmningsløst, med kaskader af klynk, klage og ynkelighed. Det er fantastisk. Man kan ikke tage øjnene fra ham. Den sidste faktor er, at Uwe har haft for mange penge at gøre godt med i Schwerter des Königs. Heldigvis floppede filmen, så vi kan forvente, at han kan blive tvunget til at give os trække på den gamle Boll-magi, næste gang.

Men der er nu alligevel mange gode øjeblikke:
– Klichéer som at helten er hittebarn, medens kongen har en søn der forsvandt, da han var lille.
– Ork-lignende skabninger der sætter ild på sig selv og affyres med katapulter (hahahaha!).
– Ninjaer i en middelalderhær. Bare de dog også havde inkluderet pirater og dinosaurer.
– Det faktum at én af hovedskurkene ikke dør, men blot skrives ud af handlingen!
– Kristanna Lokkens elver (eller hvad hun er) der skal hjælpe heltene med at komme ind i filmens Dungeon – men skrives ud af filmen i det øjeblik, de når frem!
– Heltene der drager op over bjergene og et dramatisk slag om natten i silende regn…
– Det faktum at Jason Stathams karakter
– i en verden, hvor pladerustninger er almindelige, på intet tidspunkt har andet på end sin bondedragt eller slås med andet end en stor kniv – selv da han indrulleres i hæren.

Det bedste øjeblik er dette: Helten nægter at slås for kongens sag, og drager af sted for at ransage sin sjæl. Der klippes, og han vender tilbage for at slås for kongen. Der er intet ophold mellem disse scener overhovedet!

Jeg er tilfreds nok med resultatet, men jeg frygter nu alligevel at Uwe er ved at mutere fra at være Ed Wood in spe, til at blive en slags tysk version af Bruno Mattei. Jeg håber inderligt, at han vil følge sine egne vanvittige indfald, end at gå hen og kopiere scener fra andre. Og det er der desværre optakt til, med denne film.

Men til gengæld vil Bloodrayne 2 have indtaget det danske marked for længst, når denne anmeldelse bliver bragt! Trash-film-karakter: 2. GYSELIG, hyle-morsom trash-film – specielt når den ses sammen med andre trash-fans!

Anmeldt af Rasmus Wichmann i Himmelskibet nr.19

Dette indlæg blev udgivet i Fantasy, Film og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *