Rædslernes blodige by

Rædslernes blodige by
AKA: Nightmare City / La Invasion de los Zombies atomicos
Distributør: Another World Entertainment 2008
Instruktør: Umberto Lenzi

Dette er den sjette film I Another World Entertainments – zombie-serie, og som ved de første fem, så er det også en italiensk zombie film, der denne gang står på menuen (deres udgivelser af Re-Animator er ikke udgivet som en del af deres zombie serie), nemlig Umberto Lenzis Nightmare City, med en danske titel Rædslernes blodige by. Filmen beskrives ofte som værende inspireret af landsmanden Fulcis Rædslernes grønne ø (Zombie Flesh Eaters/ Zombi 2) fra 1979. Om dette er grunden til at den danske titel på de to film minder så meget om hinanden, skal være usagt, men som med de andre udgivelser fra AWE, har man valgt at beholde den danske titel, som de oprindeligt blev lanceret under.

Der har været et radioaktivt udslip, og journalisten Dean Miller sendes ud til lufthavnen for at interviewe en professor, der er på vej fra det ramte område om sagen. Professoren er godt nok med flyet, men han er blevet forandret af strålingen, og er nu blevet forvandlet til et ultravoldeligt monster med smag for blod. Faktisk er hele flyet fyldt med folk, der er blevet vansiret af strålingen, og som nu er fokuseret på at dræbe og drikke blod. Efterhånden som ”zombierne” kommer i kontakt med flere og flere mennesker, spreder smitten sig også. De overlevende, herunder Miller og hans kone kan ikke gøre andet end at flygte.

Der er svært at vide i hvilken kategori, man skal placere monstrene. Der er noget zombie over dem, men de er ikke levende døde, og selvom de drikker blod, så er dette det eneste, de har med vampyrer at gøre. De interesserer sig ikke for at æde deres ofre, mere for at finde nye ofre. De er dog så meget zombier, at det kun er ved at skyde dem i hovedet, at de kan dræbes. I bund og grund er de blot sindssyge muterede mennesker, der går efter at dræbe med alle forhåndenværende midler, om dette så er økser, skydevåben, eller favorit våbnet, den lange kniv. Mutationerne ses via deforme ansigter, og den morderiske adfærd. Filmen er mere action og massakre, end det er en horror film. Action og massakre er der derimod masser af.

Af ekstra materiale på DVD’en er der et udmærket interview med Lenzi, og ud over at fortælle om filmen, ser man ham bl.a. ved sin filmsamling, hvor han fortæller om sine favorit film. På spørgsmålet om Rædslernes Blodige by er en zombie film, svarer han, at han ikke selv betragter den som en zombie-film, nærmere en mutant film.

Dette er den svageste film i AWEs zombie serie ind til nu, men det er heller ikke en rigtig zombie film. Er man til de italienske zombie film, så kan det bedre anbefales at købe det bokssæt med de første 4 af AWE’s zombie-udgivelser, da der her er tale om film af betydeligt bedre kvalitet. Rædslernes Blodige by er ikke den første Lenzi film som AWE udgiver, da to af filmene i deres Kannibal-serie også er fra hans hånd. Jaget af kannibaler og Massakren i junglens dyb er film, der bedre kan anbefales end Rædslernes Blodige by.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.19

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *