Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer

Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer
Film, USA, 2007, 92 min.
Instr.: Tim Story
Medvrk.: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Michael Chiklis, m.fl.

Filmen der skulle have bragt os Galactus, men i stedet bragte os et ligegyldigt skyuhyre, er en slem, slem skuffelse. FF2 er bl.a. offer for at forfatterne/filmselskabet ville presse alt for meget ned i filmen (f.eks. den historie hvor Dr. Doom stjæler Silver Surfers kosmiske kræfter, hvilket her var halvhjertet lavet og komplet overflødigt) og slet ikke fik gjort det ordentligt; sandsynligvis fordi der var for mange kokke involveret. Så det endelige resultat består af den slags fortællingsmæssige genveje som man kun ser i tegneserierne i de allermest uinspirerede historier, hvor forfatterne forlader sig på utålelige klicheer (i hvert fald hvis man kender tegneserierne) og ikke har skyggen af et reelt budskab på hjerte. Effektmæssigt er den dog meget flot, også hvad angår Silver Surfer, hvis historie (der oprindeligt involverede Ben Grimm’s kæreste Alicia) dog er voldsomt amputeret. Ikke desto mindre appellerede filmen tilsyneladende til et bredt publikum og blev en pæn kommercial success. Ak ja. De skulle bare vide… Karakter: 4 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.14

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *