The Host

The Host
Film, Sydkorea 2006, 119 min.
Instr.: Joon-ho Bong
Medvrk.: Kang-ho Song, Ah-sung Ko, Du-na Bae, m.fl.

The Host var en af Sydkoreas absolut største biografsucceser sidste år (og vist i adskillige år) og har også fået bred distribution i resten af verden. Det er en velproduceret monsterfilm om et Godzilla- lignende mutantmonster (et produkt af formaldehydforurening). Hovedpersonerne er en familie bestående af en ældre far og hans tre voksne børn plus et barnebarn. Barnebarnet, den 13-årige pige Hyun-seo (spillet af Ah-sung Ko), bliver taget af monsteret og gemt i en kloak. Resten af familien, som i mellemtiden er blevet sat i karantæne af myndighederne, bryder i bedste amerikanske selvtægtsstil ud for at tage kampen op mod monsteret og befri hende. Filmen er meget engagerende, aldrig kedelig, og fuld af både hårdtslående realistisk drama og selvsatirisk komedie. Til gengæld transcenderer den ikke monsterfilmens sædvanlige klichéer, omend den har en forfriskende (men ikke nødvendigvis tilfredsstillende) anderledes slutning. Generelt meget underholdende, men ikke noget udødeligt mesterværk. Karakter: 7 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.14

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *