Against The Dark

Film, USA, 2009, 94 min.
Instr.: Richard Crudo
Medvrk.: Steven Seagal, Tanoai Reed, Jenna Harrison, Emma Catherwood, Daniel Percival, Danny Midwinter, m.fl.

Selvom flertallet af hans film bestemt ikke er særlig gode, så kan jeg ikke undsige mig fra at være fan af Steven Seagal – vor tids Chuck Norris! Og mens det er hans tidlige film der er de bedste (specielt de to Under Siege-film, men også Marked For Death og Fire Down Below, som er yderst anstændige action-film), så stopper det ikke manden fra rask væk at spytte en tre-fire nye film ud om året, stort set allesammen straight-to-DVD. Seagal spiller altid en tidligere efterretningsagent, lejesoldat, politimand eller kampsportsekspert, altid med en mystisk fortid – enkelte gange er han endda ex-gangster. Det er altid action-film med pæne mængder vold, skyderi og kampsport, og en del seje one-liners. Nogle gange er de OK, andre gange er de bare dårlige, og atter andre gange bliver de lige lovlig afstumpede. Men oftest er det sjov underholdning, bare fordi det er Steven! Hans stenansigt, one-liners og uovervindelige aikido redder næsten altid dagen (næsten – for der er enkelte af filmene, især hævndramaerne, der ikke har en lykkelig slutning).

Seagals senest udkomne DVD er Against The Dark, og nu har Stevie endelig formået at flytte sig fra de sædvanlige mainstream- voldsfilm til de fantastiske voldsfilm! Ikke fantastisk rent kvalitetsmæssigt, men fantastisk rent genremæssigt – her er vi nemlig så heldige at se ham som zombie-jæger! En virus der smitter gennem blod (ligesom de sædvanlige zombie-vira) har tilsyneladende zombificeret det meste af befolkningen, og vi følger en lille gruppe overlevende i et hospital hvor strømmen er lige ved at svigte, så de er i fare for at blive fanget i mørket med en masse zombier. Ude i resten af verden er militæret tilsyneladende ved at opnå kontrol med situationen og står overfor at skulle ”sterilisere”, dvs. bombe, hospitalet, som er fyldt med zombier. Samtidig dannes der civile grupper af zombie-jægere, hvoraf vores helt, Tao (Seagal), er leder af en. I stedet for at løbe fra zombierne, opsøger de dem og begiver sig ind i hospitalet for at få has på så mange zombier som muligt. Nogle af zombierne har bevaret deres intelligens og påstår at være det næste skridt i menneskelig evolution. Hm, mon dog?

Selvom filmen er krydret med små-interessante scener som der godt kunne have været kogt mere suppe på, så forbliver den desværre en skuffelse. Hverken handlingsuniverset eller personerne gives nogen som helst baggrund, og man må stille sig tilfreds med kampscenerne, hvor Seagal – undskyld, ”Tao” – og hans endnu sejere sidekick Tagart (spillet af The Rocks stuntdouble, den meget fysisk imponerende Tanoai Reed), som virkelig kan noget kampsport og våbenanvendelse. Desuden er Seagals rolle i filmen ikke særlig stor, og han har kun ganske få replikker (”We’re not here to decide who’s good or bad – we’re here to decide who lives and who dies”), så hvis man hovedsageligt ser filmen for at se Seagal, så bliver man skuffet. Til gengæld er de øvrige skuespillere faktisk helt habile, og især Tanoai Reed er en fornøjelse for actionfilm-fans at opleve, så det er trods alt ikke en film man slukker for halvvejs igennem. Den kan lige ses, når og hvis man har temperament til den slags film som Seagal producerer nu om dage. Gu’ er de dårlige, men de er på mange måder også ret sjove. Seagal er da kult!
Karakter: 4 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr. 20

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *