I Sell the Dead

I Sell the Dead
Film, USA/Irland, 2008, 85 min.
Instr.: Glenn McQuaid
Medv.: Dominic Monaghan, Ron Perlman, Larry Fessenden, m.fl.
På DVD fra Another World Entertainment

Vi befinder os, såvidt jeg kan se, i første del af 1800-tallet. Arthur Blake (Dominic Monaghan) og Willie Grimes (Larry Fessenden) ernærer sig ved ligrøveri. De sælger døde mennesker til en skruppelløs læge, Dr. Quint, som har en ubegrænset (videnskabelig?) appetit efter lig til dissektion. Men en dag begynder de at grave nogle mere usædvanlige skabninger op, heriblandt en vampyrpige som de får den gode idé at bruge til at blive deres plageånd, Dr. Quint, kvit. Derefter begynder de at finde og sælge andre udøde, hvilket viser sig at være mere lukrativt. De ender med at komme i klammeri med deres rivaler, den onde Murphy-klan, over nogle zombier. Disse oplevelser fortæller Arthur til en præst i sin celle mens han venter på at blive halshugget for både sine ægte forbrydelser og nogle falske anklager. Vennen Willie har allerede mistet hovedet – men mon Arthur og Willies venskab lader sig stoppe af noget så trivielt som døden…?

I Sell the Dead er en meget velproduceret og tegneserieagtig horrorkomedie med sjov dialog og sjove accenter – den irske instruktør har fundet en række amerikanske skuespillere (og et par enkelte irere) som faktisk kan udvise de rette britiske dialekter, og jeg sad hele vejen gennem filmen og troede at både filmen og skuespillerne måtte være fra Storbritannien. Filmstilen excellerer i stemning og sjov musik, ikke ulig Danny Elfmans produktioner. Selve historien har visse mangler; man hører f.eks. intet som helst om hvad de, der køber lig og udøde af Arthur og Willie, egentlig skal bruge dem til. Men humoren og skuespillerpræstationerne er gode.

DVDen indeholder også en time-lang “Making of”-dokumentar, en kortere feature om effekterne, og et kommentar-spor med instruktør, producer og hovedrolleindehaver (Dominic Monaghan) – så kan man ikke bede om mere!

Karakter: 7 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.27

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *