Kandar Menor – Omveje til verdens ende

Omveje til verdens ende
Fortællinger af Kandar Menor
Illustreret af Esben Heick
Almennyttigt Forlag, 2010
58 sider

Kandar Menor præsenteres som en mand der bor i et lille parcelhus i det nordlige København. Når han fortæller om sin barndom er det dog om et Danmark i det 28. århundrede. I bogen Omveje til verdens ende fortæller han 8 små fortællinger om sit liv og om universet. Det er historien om hvordan han som barn blev bortført og kom ombord på et rumskib til planeten Gloix4, hvor de skulle sælge det vand der var blevet indsamlet på jorden. Rumvæsnet der driver skibet, er dog gammelt og dør under vejs, og nu er det kun flokken af bortførte jordbørn der kan flyve skibet videre. I en anden fortælling er rejsen i rummet via ormehuller. Det er dog kun en lille sonde der bliver sendt ud på rejsen, til gengæld er det igennem et af de sorte huller der er i de dybeste huler jordens klipper. Det er i fortællinger som denne at Menor også beretter om den indsigt han har fået i hvordan verden hænger sammen, og han forklarer de tekniske trin omkring hvordan rejse via ormehuller finder sted, på samme måde som han i en anden fortælling giver teorien om at rejse i tiden på en måde så lægmanden kan forstå det.

Bogen er en kort lille sag på 58 sider, og er således hurtigt læst. Bogens små fortællinger og teori om tidsrejser forklaret ved at sammenligne med svingningerne på en guitarstreng, samt ringe i vandet, er pudsige og underholdende.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.27

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman, Science Fiction og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *