Kæmpeblæksprutten

Kæmpeblæksprutten
Film Italien/USA 1977, 107 min
Originaltitel: Tentacoli
Medvirkende: Henry Fonda, Bo Hopkins, Shelley Winters, John Huston m.fl.
Instruktør: Ovidio G. Assonitis
DVD fra Another World Entertainment 2008

Sømonstre i form af forstørrede hajer og blæksprutter har ofte været benyttet i lavbudget film. Man kan holde sig inden for ret få effekter, og man behøver blot placere personerne på en båd langt ude på vandet, hvorefter de ikke kan slippe væk, hvilket bidrager til en øget spænding.

Ved en lille havneby begynder folk at forsvinde på vandet. En journalist og en marinebiolog sætter sig for at undersøge hvad det er der sker, og det står snart klart at der er en morderisk kæmpeblæksprutte på spil. Problemet er at finde ud af hvorfor den har kastet sig over at slå mennesker ihjel, samt at finde ud af hvordan uhyret dræbes. Grunden til monstrets specielle opførsel skal måske findes i forbindelse med et igangværende tunnelbyggeri, samt nogle mystiske og ulovlige videnskabelige forsøg der udføres i området.

Filmen er tydeligt et Jaws ripoff, hvor der nu blot er tale om en kæmpeblæksprutte. Effektmæssigt klarer filmen sig hæderligt, men den bliver desværre aldrig rigtigt spændende, måske lige bortset fra da en ungdomsregatta afholdes på blækspruttens jagtmarker.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.27

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *