Blade Trinity

Film, USA 2004, 113 min.
Instr. & forfatter: David S. Goyer
Medv. Wesley Snipes, Jessical Biel, Ryan Reynolds, m.fl.

Vampyrjægeren Blade, baseret på en bifigur i Marvels Dracula-tegneserie fra 1970’erne, har gjort det godt i Hollywood. Han er nu på sin tredje film, og meningerne om disse films kvaliteter er mange og forskellige. De fleste er dog enige om at den tredje, Blade Trinity, bestemt ikke er den bedste. Jeg kan personligt bedst lide toeren og finder etteren kedelig. Film nr. tre er måske den dårligste af dem, men den er rimeligt actionfyldt og kan ikke, synes jeg, kaldes kedelig.

Trinity (som bare betyder ‘tre’ og ikke har nogen yderligere betydning for filmen) omhandler Draculas tilbagevenden. Han er den første vampyr, født for 6-7000 år siden, og har sovet i de sidste 500 år. Vampyrerne genopliver ham fordi de håber, han kan få has på Blade. Blade bliver (pga. en fælde, vampyrerne lokkede ham i) fanget af FBI, som i øvrigt er infiltreret af vampyrernes menneskelige ‘familiars’ (tjenere som gerne selv vil være vampyrer). Men da de kommer for at slå ham ihjel i FBI’s hovedkvarter, undsættes han af to nye figurer: Hannibal King og Abigail Whistler, spillet af hhv. Ryan Reynolds og Jessica Biel. Det viser sig at Blades medhjælper, gamle Whistler, i hemmelighed har oprettet en hel vampyrdræber-organisation, fordi han mente at Blade en dag ville få brug for hjælp. Et af denne organisations projekter er at udvikle en antivampyr-virus som kan dræbe alle vampyrer samtidig. Men for at få den til at virke skal de bruge Draculas blod…

Filmen er underholdende nok, men desværre plaget af flere ting: Der er for mange personer som forfatteren ikke ved hvad han skal gøre med. Dracula (som kaldes ‘Drake’ i filmen) er ganske enkelt ikke sej nok. Til gengæld er vores helte alt for seje; det er nu blevet ren rutine at dræbe vampyrer til højre og venstre. Jessica Biel’s Abigail Whistler er effektivt hårdtslående og imponerende atletisk, men har ikke ret meget at lave og ikke ret mange replikker. Ryan Reynolds’ Hannibal King er efter min mening det værste ved filmen. Han laver hele tiden dårlige jokes som overhovedet ikke passer ind i filmens ellers ganske trykkede stemning, og det er umuligt at udvikle respekt for ham. Han ligner heller ikke tegneseriens Hannibal King den mindste smule.

Filmen fokuserer klart på underholdende action og flotte effekter i stedet for en sammenhængende historie, men alligevel kan man godt ane at der engang har været en velskrevet historie nedenunder alt ramasjanget. Et af de hyppige kritikpunkter ved filmen har været at Abigail Whistler og Hannibal King overskyggede Blade-figuren, men det synes jeg faktisk ikke er tilfældet. Blade er stadig den centrale figur, omend hans klimaktiske opgør med Drake er sammenklippet med Hannibal Kings kamp mod en af de andre vampyrer, hvilket jeg synes var lidt ude af proportioner – King burde ikke være vigtig nok til så prominent en plads så sent i filmen. Alt i alt havde filmen problemer med sin klipning, hvilket jo desværre oftere og oftere er tilfældet med nye actionfilm. Jeg tvivler på det er instruktørernes fejl; jeg tror det er filmselskaberne som laver den endelige klipning. Så kan de også altid tjene penge på at udgive en Director’s Cut DVD senere. Der er faktisk allerede udkommet (i USA) en udvidet Blade Trinity DVD, en såkaldt ‘Unrated Cut’, som er ti minutter længere end biografudgaven og bl.a. indeholder en alternativ slutning, hvor vores helte går i flæsket på varulve… Hvis man ikke kan leve uden sit Blade-fix, så er det nok den, man skal have. Men jeg tror de fleste af os kan klare os uden.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr. 7

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *