Macabre

Macabre
Org title: Macabro
Film, Italien, 1980
Instruktør: Lamberto Bava
Medvirkende: Bernice Stegers, Stanko Molnar m.fl.
På DVD fra Another World Entertainment

Lamberto Bava startede sin karrierer i filmbranchen med at arbejde for sin far Mario Bava på bla. film som Planet of the Vampires (1965), men efter at have stået i lære i 15 år debuterede han i 1980 med filmen Macarbre. I mellemtiden havde han også arbejdet sammen med Dario Argento på Inferno og Ruggero Deodato på Cannibal Holocaust. Lamberto er derfor godt skolet inden for den italienske horror genren.

I Macabre benytter husmoderen Jane Baker muligheden for at besøge sin elsker, en dag hvor hendes mand er på arbejde. Hendes datter har dog opdaget moderens affærer, og for at hævne sig på sin mor, drukner hun sin 5-årige lillebror i familien badekar. Jane bliver tilkaldt, men da hun sammen med sin elsker haster hjemad, bliver de impliceret i et biluheld, hvori elskeren bliver dræbt. Episoden tager så hårdt på Jane at hun bliver indlagt på et psykiatrisk hospital, et ophold vi dog ikke følger, men vi følger hende igen da hun bliver udskrevet. Hun flytter ind i sin afdøde elskers lejlighed, en lejlighed der er i huset hos den blinde Robert. Jane er stadig besat af sin elskers minde, og har bl.a. oprettet et lille alter til ham i lejligheden. Robert, der selv er forelsket i Jane, begynder at undre sig over at der gentagende gange lyder som om Jane har herrer besøg, uden at han er opdaget at der er kommet nogen. Han sætter sig for at undersøge sagen, en gåde der viser sig at have en makaber løsning.

I princippet kunne jeg lige så godt afsløre gådens løsning her, da de der har designet filmes DVD cover har valgt at gøre det samme i billeder på coverets bagside, hvilket bestemt må siges at være en noget underlig beslutning, men sikkert valgt da billedet vil sælge filmen godt, og ikke for at tage hensyn til seerene af filmen. Tingenes sammenhæng er dog ikke specielt svære at regne ud.

Filmen finder sted i et stille og roligt tempo, som dog passer godt til filmens stemning. Genremæssigt vil jeg dog nærmere placerer den under psykologisk thriller end under horror, da den mest omhandler Janes besættelse af sin døde elsker og indholdet af hendes fryseboks, end det er en decideret gyser. Som thriller fungerer den dog udmærket.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.30

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *