Arch Enemy # 1+2

Arch Enemy # 1+2
Tegneserier af Lars Kram
Octopulp, 2011
http://graphicly.com/octopulp/

Lars Kramhøft er en gammel kending af Himmelskibet. Han har tidligere haft små striber heri og lavede forsiden til nr. 13. Jeg har læst flere af de selv­udgivne ting, som han udgav da han startede med at skabe tegneserier for en 9-10 år siden. Serierne hed bl.a. Low Life og Almost heroes, hvilket begge var serier om personer med forskellige superkræfter og spøjse egenskaber. Dengang havde serierne et glimt i øjet, humor og gerne folk med store næser. Nu tegner ham som Lars Kram, hvilket nok er for at slippe for bøvlet med det Ø hans navn indeholder, da han nu udgiver elektronisk, og derfor ikke er begrænset af hvad der kan kopieres og sendes ud, som hans tidligere serier. Den nye serie hedder Arch Enemy, og igen har vi med superevner at gøre, men denne gang noget mere dystert, og væk er de humoristiske store næser.

Det hele starter dog med et bankrøveri. Mens det står på, ser vi i tilbageblik, hvad der ligger til grund for forbrydelsen. Marvin der står bag bankrøveriet, gør det kun for at skaffe penge til at passe sin syge mor. Røveriet bliver forpurret af superhelten Star, en superhelt der ikke er en spejderdreng som f.eks. Supermand. Star er således ikke bange for at flå hovedet af en forbryder.

Hovedpersonen Marvin er således ikke helten, men forbryderen, og da han bliver ramt strålerne fra det mystiske våben han selv havde fået fingrene i, kan man nok udlede at vi her ser fødslen af skurken. En anden sekvens der også viser dette, er en sekvens der minder meget om den kendte Batman-sekvens hvor Bruce Waynes forældre bliver dræbt af en røver i en gyde. I Arch Enemy er det dog Marvin der er røveren.

Vi er stadig blot i opstarten af serien og er ved at blive præsenteret for person galleriet, hvilket gøres via en række flashbacks hvori vi høre om baggrunden for det der sker. Alt dette gøres i en flot gennemført tegne- og fortællestil, der gør at serien nok skal blive spændende at følge fremover.

De to første numre af Arch enemy kan læses gratis på http://graphicly.com/octopulp/, og nummer 3 koster blot 0.99$. Man downloader ikke hæfterne, men læser dem online. Desværre fungerer siden ikke helt godt til en iPad, og jeg havde lidt problemer med at komme i gang med at læse dem. Det fungerede dog noget bedre på min stationære computer. Man skal dog ikke lade tekniske problemer ødelægge at dette er en serie med både et flok grafisk udtryk og en god historie.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.30

Dette indlæg blev udgivet i Tegneserier og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *