Codename: Yin/Yang

Film, Danmark 2006
Instr.: Henrik Andersen & Bo Mørch Penstoft
Bobble productions

Tidligere på året dukkede der på en af foreningens maillister, en åben invitation op til galapremiæren på en ny dansk zombie film med titlen Codename Yin/Yang. Forestillingen var i en biograf i Århus, og det så ikke umiddelbart ud som om der var planlagt nogen i København. Jeg kontaktede derfor folkene bag for at høre om vi evt. måtte vise filmen på Fantasticon, da det ville være helt i tråd med de Danske hard-to-get film vi viste sidste år. Denne ide var de helt med på, faktisk mere end det, de ville komme og holde et oplæg i forbindelse med filmen, og fortælle om dens tilbliven.

Ni mand m/k troppede de op, så der var mulighed for at tale med såvel instruktører, effektfolk og skuespillere om filmen.

Arrangementet startede med et kort oplæg til filmen, hvor den blev beskrevet som en øl og popcorn film, en film der var lavet for at have det sjovt, og som de håbede også ville være underholdende at se. Filmen var gradvist vokset i længde, efterhånden som ambitionerne steg, hvilket betød at manuskriptet var blevet ændret mange gange, også efter optagelserne var begyndt. Ændringer fandt dog også sted af andre årsager, som bl.a. da den ene hovedperson efterhånden var for langt henne i graviditeten til at hun syntes det var sjovt at rende rundt og være kommandosoldat, ellers som da den anden hovedperson brækkede foden sådan at den nøje og længe indøvede slutkamp ikke længere kunne indeholde en masse martial art. Af gode råd til andre der kaster sig ud i lignende projekter blev der bl.a. givet at hvis man bruger råt kød som effekter, så skal man huske at putte det i køleskabet natten over, mellem optage dage, da det ellers er ret så ubehageligt at kaste rundt med dagen efter.

Efter filmen blev der holdt et kort oplæg omkring produktionsselskabet AMOS, et selskab der er dannet for at hjælpe amatør genre- film. De fortalte også om Bobble production, som er et netværk de var ved at prøve at opbygge, der gerne skulle gøre det lettere at samle folk der har interesse i at lave film som Yin/Yang.

Filmen:
Plottet kort: en gal professor har, støttet af amerikanerne, gang i et projekt der skal skabe de ultimative krigere-zombier. Projektet er dog ved at løbe af sporet, og man frygter at de sexede specialagenter Yin/Yang skal stoppe professoren. Derfor bliver skurken Mr. Moreno sendt af sted for at stoppe dem. Yang er kampsporteksperten, der med sværd og martial arts nedlægger fjenderne mens Yin benytter kraftige skydevåben. Fjenderne består såvel af specialstyrker der er sat ind for at stoppe dem, samt af zombier fra professorens forsøg.

Filmen starter ud i et godt tempo, men lige pludselig er det som om man er kommet i tanke om at man hellere må få fortalt hvad plottet går ud på, hvilket superskurken så gør via voice-over mens han kigger sine instrukser igennem. Herefter vender filmen så tilbage til action-scenerne.

Ingen tvivl om at denne film skal ses for hvad den er: optagelser af folk der har haft det rigtigt sjovt med det de har lavet. Splatter film-genrens specielle humor er der masser af, den lever således på en masse genre-klicheer på godt og ondt. Således er det kampene og effekterne der holder filmen oppe, mens karaktererne til tider er for kliché og overspillet. Filmen har nogle rigtigt flotte effekter, bl.a. gode billeder af et sønderbombet Århus (byen som ifølge Yin/Yang folkene er Danmarks intellektuelle hovedstad), og som i enhver splatter film er det heller ikke mængder af blod der mangler. Desværre kommer plottet i vejen for handlingen, da de scener, der har med selve plottet at gøre, er ret lange og trækker filmens tempo ned. Var filmen blevet strammet noget mere op, ville den have vundet meget. Fans af amatør -splatter, -horror og – zombie film bør dog ikke snyde sig for denne film

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 12

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *