Asteria

Asteria
Rollespilsbog af Jesper K. Nielsen
Forlaget Fabel 2012. 176 sider.

Asteria er en rollespilsbog på dansk. Dem er der ikke mange af. Asteria er ikke et regel­system, men et oplæg til rollespil i et fantasy-univers, og det er her meningen, at man anvender sit foretrukne regelsystem, om det er Ulvevinter, Dungeons &
Dragons
eller noget tredje.

Foruden at være en rollespilsbog, er Asteria også navnet på en stor, rummelig ø, hvor der ligger en række byer, ruiner og eventyrlige steder spredt ud over landskabet, og hver sted rigt beskrevet med mange små finurlige ideer, sære personerne og sælsomme mysterier, som er oplæg til missioner og oplevelser, når man spiller.

Formålet med Asteria er at hjælpe den travle spilleder. Bogen rummer en masse ideer og oplæg, færdige elementer og komponenter, man kan sammensætte og hurtigt komme i gang med at spille.

Detaljerigdommen går fra det overordnede perspektiv og helt ned i det rigt detaljerede materiale. Materialet dækker nogle steder byer, deres mest markante butikker og steder og de personer, der bebor dem, og andre steder er hele hulesystemer med fælder og mysterier beskrevet, såsom troldmandsskolen, der er skjult i en udslukt vulkan, og som er rig på udfordringer for troldmænd, der vil mestre deres kunst.

Universet i Asteria er til dels tænkt neutral, generisk fantasy, så man kan anvende bogen i eksisterende fantasy-universer, som f.eks. Ulvevinters verden, Tharos, eller Dungeons & Dragons’ Forgotten Realms-univers, men tager ikke højde for, at mange fantasy-universer trods stereotypiske fantasy-elementer indeholder deres egen unikke stil. Omvendt har Asteria sin egen stil, og den er fantasifuld og rummer ideer, som ikke optræder i amerikanske rollespil, der sigter mod et andet marked og en anden kultur. Asteria er således ikke helt så neutral at indskyde i en allerede eksisterende fantasy-verden, som forfatteren gerne vil det, men bogen er let tage fat på, og der er nogle fine oplæg til at begynde en rollespilskampagne.

Bogen henvender sig bedst til voksne, forældre som pædagoger, der skal spille rollespil og være spilledere for unge spillere. Bogen er en god genvej til at komme i gang, og der er gode råd til at komme godt i gang, og der er en masse materiale, som man kan dykke ned i og plukke ideer fra. Asteria er på dansk, og det gør det let at gå til bogen og bruge ideer derfra. For den erfarne rollespiller er der mindre at hente i bogen, men man kan finde en sjov ide her og der.

Det skal bemærkes, at man kan hente mere materiale til Asteria på forlagets hjemmeside. Her kan man blandt andet finde et regelsystem til sit rollespil, hvis man ikke allerede har et, og der er mere om Asteria og øens indbyggere.

Anmeldt af Morten G. Petersen i Himmelskibet nr.32

Dette indlæg blev udgivet i Rollespil og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *