Suspension

Suspension
Film, USA 2008, 95 min.
Instr.: Alec Joler & Ethan Shaftel
Medv.: Scott Cordes, Annie Tedesco, m.fl.
På DVD fra Another World Entertainment

En mand, Daniel, er ude for en bilulykke med sin familie. Lige midt i ulykken stopper tiden – for alle andre end manden selv. For mens bilen er midt i et frontalt sammenstød med en anden bil, og alt er frosset omkring ham, kan Daniel stadig bevæge sig, og tumler forvirret ud af bilen. Det viser sig at hans søns videokamera (som er med i bilen og bliver rystet rundt under ulykken) er i stand til at ”pause” tiden, så kun Daniel eksisterer i normaltid og alt andet står fuldkommen stille. Da Daniel er kommet ud af bilen, starter tiden op igen, og hans familie bliver dræbt. Efterfølgende finder han kameraet i bilen og finder ud af hvad det er i stand til. Daniel må nu forsøge at bearbejde tabet, og i denne ustabile tilstand begynder han at gøre brug af det tidsstoppende kamera. Føreren i den anden bil døde også og var årsag til ulykken fordi hans kone, Sarah, ringede til ham på det forkerte tidspunkt. Sarah og Daniels respektive advokater går i gang med sager om skyld og erstatning, men Daniel er ikke interesseret i det retslige. I stedet bliver han fascineret af Sarah og begynder at stalke hende – hvilket han vhja. kameraet kan gøre ret effektivt. Mens tiden er stoppet, går han f.eks. ind i hendes hus og forsøger at hjælpe hende med forskellige praktiske ting. Sarah er imidlertid ikke 100% frosset når resten af tiden er stoppet, for via ulykken har hun også en mystisk forbindelse til tidsfænomenet. Derfor kan hun fornemme hvad Daniel gør, hvilket bare gør hende endnu mere bange. Og med god grund, for Daniel er ikke den skarpeste kniv i skuffen og foretager den ene dumme handling efter den anden. Men et eller andet sted er han en realistisk type, som man ikke kan undgå at fatte både sympati for og medlidenhed med.

Filmen er en fin lille science fiction-perle med det tidsstoppende kamera som et skoleeksempel på et novum. Skuespillerne er gode, og selvom det tydeligvis er en lavbudgets-produktion som kan minde om en tv-film, så er de tidsstoppende effekter enormt godt og overbevisende lavet. Et smukt eksempel på hvad man med vore dages teknologi kan udrette af cinematisk magi med selv få midler. Filmen kan absolut anbefales til den intelligente sci-fi fan.

Karakter: 8 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.32

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Suspension

  1. Tue Sørensen skriver:

    Hr. redaktør, en rettelse: Denne film er ikke fra AWE; det er en amerikansk udgivelse (heldigvis region 0).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *