Fantasy & Science Fiction + Asimov’s Science Fiction

Fantasy & Science Fiction
Jan/Feb, Mar/Apr 2012

Asimov’s Science Fiction
Februar, Apr/May 2012

Jeg har købt to års abonnementer af Fantasy & Science Fiction (F&SF) og Asimov’s Science Fiction (ASF) for at anmelde dem til Himmelskibet.

Jeg vil sige at magasinerne er meget amerikanske. Det er kun amerikanske forfattere. Sproget er meget forståeligt. Der er det med engelsk at der er 5,6 millioner engelske ord. Det er derfor ikke muligt at nogensinde lære alle ord. Jeg støder engang i mellem på et nyt ord i magasinerne og slår det op på internettet for at lære det. 60 procent af engelsk kommer fra fransk, og jeg er på min anden 2-ugers sprogrejse i Frankrig mens jeg skriver denne artikel. Hvad gøres ikke i “fandom”?

Hvert andet nummer af ASF er et dobbeltnummer med dobbelt så meget indhold. ASF handler kun om science fiction. Der er ikke særligt mange boganmeldelser og tegneserier, men de har i stedet science fiction-digte for at gøre det lidt sjovt.

Der er en speciel sjov historie i F&SF, hvor nogle aliens kommer til jorden for at tilbagekøbe de huse som de amerikanske bolig-ejere er blevet smidt ud af, så de kan sidde i dem igen. Det er en lille sjov historie om den økonomiske krise.

En ting jeg vil sige, er at Ken Liu blevet kritiseret af Lars i et tidligere nummer for at være den dårligste forfatter, men at han nu er blevet bedre. Han har skrevet en historie om en japansk pige med en indre dæmon som hun kan bruge til at gøre godt og ondt.

I ASF er der rum-sagaer. Der er historier om fremtidens augmentationsteknologi, hvor man får yderligere kropsfunktionalitet ved hjælp af nye elektroniske dele. Der er rigtigt mange historier om robotter som er ret gode. Der er også historier om mystiske mænd. En historie handler om en sexet robotmor, hvilket jeg syntes er ret sejt.

I F&SF er der en del historier om fantastiske væsener i verdenskrigene. Det er f.eks. en kobold som dukker op for soldater i første verdenskrig. De historier syntes jeg ikke særligt godt om. Der er også science fiction som foregår stort set lige nu i år 2012. Jeg syntes at de fantastiske væsener hører hjemme i den fantastiske verden og science fiction bør foregå i fremtiden. Ellers virker det ikke så godt.

Jeg vil sige at der er mange gode historier i F&SF men at jeg bedst kan lide ASF. ASF‘s stil er mere en stil som jeg godt kan lide.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr.32

Dette indlæg blev udgivet i Fantasy, Magasiner, Science Fiction og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *