Lille spejl på væggen der

Lille spejl på væggen der
Film, USA, 106 min.
Instruktør: Tarsem Singh
Medvirkende: Lily Collins, Julia Roberts, Armie Hammer m.fl.

Lille spejl på væggen der er en af to Snehvide-film der lanceres i år. Den anden film er Snowwhite and the Huntsman. Om der kommer flere, ved jeg ikke.

Lille spejl på væggen der er en af de film som i lighed med Shrek-filmene og Terry Gilliams Brothers Grimm (der som bekendt udgav eventyr, bl.a. eventyret om Snehvide) laver lidt sjov med eventyrets regler og fortællemåde.
Handlingen i eventyret kender alle, så den er det ikke nødvendigt at komme ind på her. Der er byttet lidt rundt på forskellige elementer i handlingen, men uden at afsløre for meget, fungerer det f.eks. godt at dværgene her er en flok tyve­knægte. I forhold til i brødrene Grimms forlæg har spejlet større magisk kraft og spiller en større rolle i filmen end i eventyret, så titlen er velvalgt (også den originale titel, som er Mirror Mirror). Den visuelle side fungerer fint med kulisserne, og kostumerne er tilpas overdrevne. Men filmen går ikke så langt som for eksempel Shrek-filmene i at parodiere og lave sjov med eventyrets konventioner. Filmen forsøger også lidt at holde tonen som vi kender den i Disneys tegnefilmversion og forsøger at blande uskyldigheden med ironi, nok for at både barnet og forældrene kan få noget ud af den. Endvidere er der en smule plat humor, som er irriterende, men som man ikke finder i Shrek-filmene som jeg husker dem (de to jeg har set). Her er prinsen i Snehvides liv Alcott, spillet af Armie Hammer, for plat. Derimod spiller Julia Roberts glimrende som dronningen. Balancen mellem det uskyldige og ironiske fungerer fint, men ødelægges når humoren bliver for plat.

Filmen er ganske underholdende og fungerer fint som familiefilm, men hvis man er til eventyrfilm der bruger ironi og humor, vil jeg nok hellere anbefale at se film som Shrek eller Brothers Grimm, som så vidt jeg husker ikke fik så god modtagelse og anmeldelser, men som jeg synes var god.

Karakter: 6 ud af 10

Anmeldt af Jóannes á Stykki i Himmelskibet nr.33

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *