Ad mørke stier – En novellesamling til Ulvevinter

Ad mørke stier
En novellesamling til Ulvevinter
Antologi redigeret af Line Lybecker & Bjarne Sinkjær
Rollespilsforlaget og Håbefulde Unge Forfattere, 2011, 124 sider

Rollespilsverdenen Ulvevinter er placeret i det kolde nord med de gamle sagn og guder som vi kender dem fra fortidens Skandinavien. Det er i denne verden at historierne i Ad mørkets stier finder sted, og de er med til at give denne verden endnu mere liv. Bogen er udgivet af Rollespilsforlaget som også udgiver Ulvevinter-rollespillet, men no­vellerne er alle skrevet af medlemmer af foreningen HUF Håbefulde Unge Forfattere. Bogen består af 7 noveller af 6 forskellige forfattere.

Der indgår magi i mange af historierne, men det er ikke gamle troldmænd med tryllestave og bøger med formularer. Der er historien om mosekoner med magiske bryg der giver den der drikker dem specielle kræfter. Ellers så er den magi der findes i historierne mere natur magi. Det er de ældgamle skove hvori magiske væsner holder til. Der er både de væsner der ønsker at hjælpe mennesker, men også de der ønsker at fortære de mennesker der kommer for langt væk fra skovens stier. I “Skovmandens brud” ofres en ung pige til skoven for at skovmanden via sin magi skal sikre en god høst for hendes familie, mens magien i “Jagten på hvalrossen” er et hvalrosskind der kan hjælpe en ung dreng på hans søgen.

Novellerne er generelt meget mørke og dystre og handler om død og afsavn. I “Vores drømmes pris” fortæller titlen allerede at der her er en der opnår sin drøm, men at han må betale en høj pris for den. “Den sidste vagt” handler om den afdøde kejsers livvagter der følger ham til gravstedet og nu skal vogte dette sted for evigt. Selvom dette betragtes som en ære, så er det stadig døden der venter dem, det er blot et spørgsmål om hvilken død.

Den mørke stemning passer godt til at beskrive at miljøet i den kolde Ulvevinter er barskt og ubarmhjertigt.

Ud over novellerne så indeholder bogen også materiale til rollespillet, således man kan bruge karakterer og ting fra novellerne i rollespillet. Det at bogens formål er at beskrive Ulvevinter-universet gør dog ikke at den kun er værd at læse som et rollespils supplement, fantasylæseren vil også finde en god læseoplevelse her.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.34

Dette indlæg blev udgivet i Antologi, Bøger, Fantasy og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *