Christian Reslow – Kimæren

KimærenKimæren
Roman af Christian Reslow
Valeta, 2012, 560 sider

Phillip Bonteque er ret ligeglad med loven, men den er ikke ligeglad med ham. Det lokale politi er begyndt prøve at stresse ham ud at byen ved at overvåge ham og udskrive bøder så snart han gør det mindste galt. Taktikken er ved at lykkedes, da Phillip nu har planer om at forlade den lille by Rowley. Han er dog ikke helt færdig med byen endnu, og han er denne aften ude for at fiske. Han har dog ikke medbragt fiskeudstyr, men derimod dynamit. Den lokale politibetjent overvåger ham dog og er klar til at slå til. Det bliver dog ikke betjenten der slår kløerne i Phillip, men derimod et væsen der længe har levet i en hule i søbunden. Det er nemlig ikke første gang Phillip fisker med dynamit, og sidst han gjorde det, sendte det rystelser igennem søbunden, og ud over at slå fiskenes indre i stykker og få dem til at stige med bugen i vejret til vand overfladen, så har det også rystet et væsen fri der har været fanget i umindelige tider. Ikke at tid er noget væsnet bekymre sig om. Med dens frihed er den begyndt at samle sig en krop af de dele den kan finde sig. Denne aften er der andet end søens dyr som væsnet kan omfavne og bruge til at bygge sin nye krop.

Fra kimæren starter med at samle sig en ny krop baseret på Phillip og betjenten, til helvede bryder løs, går der meget kort tid. Folk flygter skræmte ud af byen med historier om et frygteligt uhyre der dræber alt den møder.  På politistationen i nabobyen sendes en flok betjente afsted for at undersøge hvad der er sket. Den første person de møder, er en kvinde hvis ansigt synes at være ætset væk. Da de når byen, mødes de er lemlæstede lig og ellers tomme gader. Det vil sige, tomme indtil de møder kimæren som nu har en krop som var den smeltet sammen af flere mennesker, og specielt har bevaret øjne og munden fra de fleste.

Vi følger nu nogle af de få overlevende for hvem det ikke er lykkedes at forlade byen, samt betjentene der prøver at overleve imens de venter på at hjælpen skal dukke op, for militærets specialstyrker er på vej.

Vi følger også væsnet og hvor­dan det udvikler sig efter­hånden som det optager dele af flere mennesker og derigennem også dele af deres erindringer.

Militærets specialenheder dukker op, men der er dog både de der arbejder for at redde folk, de der vil bombe stedet, og så er der de der gerne vil indsamle prøver af væsnet til yderligere undersøgelser.

Væsnet kimæren er et makabert væsen der primært drives af sult og behovet for at optage dele af flere mennesker, specielt hjerner således den kan få ny viden om den verden som den er havnet i.

Bogen Kimæren er også makaber og fyldt med beskrivelser af kroppe der bliver flået i stykker som en del af væsnets hærgen. Det er dog også historien om mennesker der er under pres og om hvor forskelligt de reagerer. Bogens over 500 sider har et højt tempo, fyldt med action, og man er bestemt ikke sikker på hvem af personerne der kommer til at gå fri, og hvem der bliver en del af kimæren.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.35

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *