Charles Stross – The Fuller Memorandum

the fuller memorandumThe Fuller Memorandum
Roman af Charles Stross
354 sider

Det er sommer i England. Juni-solen danser over markerne. Der lugter af nyslået hø. Hendes Majestæts undersåtter holder ferie og slapper af ved Spaniens kyster. Bob Howard, en underbetalt og overbebyrdet tjeneste­mand i den britiske regering, er ikke så heldig. Han er på vej til RAF-lufthavnen lige udenfor Wolverhampton for at uddrive et spøgelse i en Lightning jagerbomber. Blot en rutinesag for en agent i den hemmelige tjeneste the Laundry.

Bob var engang en mand som så mange andre. Som majoriteten af gode briter var han en god gammeldags ateist, sikker i sin overbevisning om at alle der tror på frelsere, engle og tungetale var overtroiske fjolser. At hans eksistens var resultatet af en tilfældig række af begivenheder i et koldt og ufølsomt univers, og at hans skæbne var at leve, dø og så forsvinde for evigt. Desværre forholder det sig anderledes. Der er En Sand Religion. Bob kender Guds navn. Han har læst hans profeters tekster, og kender hans hemmelige ritualer og tegn. Bob ved at de sidste dage snart vil oprinde. Den døende gud vil vågne. CASE NIGHTMARE GREEN nærmer sig.

The Fuller Memorandum er en mørk, humoristisk roman, med nik til tekster af Lovecraft og John Le Carré. Der er kastet både hekse, kultister, russiske agenter og højteknologi ind i en meget underholdende suppe. F.eks. har Bob flere nyttige aps på sin iPhone, med formularer der kan beskytte ham mod forbandelser fra gale kultister eller afsløre magiske energier. Man kan også ane skyggen af George Smiley i fortællingen. Stross kaster rundt med hemmelige tjenester, kodeord og forkortelser, mens den britiske hemmelige tjenestes skeletter vender tilbage fra fortiden for at hjemsøge dem. Det er en frisk, originalt og en meget britisk tilgang til Lovecrafts univers.

Anmeldt af Bjarne Sinkjær i Himmelskibet nr.36
 

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *