Mathilde Gram – Skyggernes hemmelighed

Skyggernes hemmelighedSkyggernes hemmelighed
Roman af Mathilde Gram
Skriveforlaget 2013
298 sider, 179 kr.
Kan downloades som gratis e-bog fra www.skriveforlaget.dk

Mathilde Gram er en ny forfatter på den danske scene. Hun har for nylig skrevet sin debutroman, Skyggernes Hemmelighed. Den handler om en pige som bliver voldtaget og derefter trækker sig ind i sig selv. Hendes ydre verden kommer til at fylde mindre end hendes indre verden. Hun indlægges derfor senere på hospitalet.

Som mand ved jeg ikke om det er en realistisk reaktion på en voldtægt. Er det sådan man reagerer? Det er svært at sige helt sikkert. Der er masser af angst og frygt i pigens liv som følge af det. Hun får ikke anmeldt voldtægtsmanden med det samme og føler en del skyld selv.

Bogen er skrevet i et lidt gentagende sprog. Det samme gentages på mange forskellige måder sådan at meningen pensles helt ud. Det er så at sige en begynderroman, men det er spændende at se hvad der mere kommer fra denne kant.

Romanen har fantastiske elementer i form af skyggerne i den indre verden. Det er dog ikke en bog som vil blive læst for det fantastiskes skyld, vil jeg tro. Den lægger mere op til denne krise i pigens liv.

Jeg vil give romanen 7,5 ud af 10 stjerner.

Anmeldt af Andreas Søe i Himmelskibet nr.37

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *