Sven Damgaard Ørnstrup – Aiglans Garde

Aiglans_GardeAiglans Garde
Roman af Sven Damgaard Ørnstrup
Forlaget Hexameter, 2013
527 sider, 200 kr.

Aiglans Garde er andet bind i Sven Damgaard Ørnstrups fantasyserie Abaddons Arv. I bind et (Vraggods, 2010) blev de tre unge venner Marlen, Erik og Odd spredt i den uroplagede verden efter deres landsby var blevet plyndret. I bog to følger vi hvordan det videre går dem dér hvor de er havnet. Det har vist sig at Marlene har magiske evner, og hun er derfor kommet i lære for at studerer Entilos, som er navnet for den magi der findes i denne verden. Uddannelsen går meget ud på at komme i kontakt med sig selv og finde en indre ro. Der er dog ikke kun ro på stedet, og Marlen kommer ikke lige godt ud af det med alle de andre. Der er også nogle af de mandlige studerende der viser lidt for meget interesse for hende. Hendes evner ud i Entilos gør at det bl.a. lykkedes hende at få en form for kontakt til sin bror Odd, og hun redder ham fra at drukne. Det lykkedes hende også at få en kontakt igennem til sin kæreste Erik. Her opdagere hun dog at han måske ikke helt tænker så meget på hende længere.

Erik er kommet ind i garden og er i træning som soldat. Han viser sig at have evner inden for kamp, og det virker til at krig falder ham naturligt. Han får hurtigt nye venner i garden, og da der såvel er kvinder som mænd, så har han også fundet mere end blot venner.

Odd, der er bror til Marlen, er draget ud for at lede efter hende. Han render dog ind i problemer da han opsøger en spåkone i forsøget på at finde sin søster. Han afbryder et ritual og finder sig pludseligt på flugt sammen med Esmeralda, en af spåkonens tjenestepiger, som stod til at skulle ofres.

De tre unger havner således hver især i problemer, men med hjælp fra nye venner, forsøger de at klare sig igennem. Der er dog også gamle fjender der dukker op, da der er en anden overlevende fra deres landsby, og han kæmper nu på modstanderens side.

Det er kun i få af bogens kapitler at vi følger andre end de tre unge, og da ingen af dem er indblandet i krigen som andet end menig soldat eller civil, så er det ikke meget klogere man som læser bliver på hvad det egentligt er for en krig der er ved at udfolde sig, da det er begrænset hvor meget overblik man får fra forreste kampline. I spredte samtaler iblandt officerer kan man finde ud af at de i garden generelt ikke er helt klar over hvad det egentligt er for en fjende de står over for.

Som læser kan man godt sidde lidt med en fornemmelse af at der egentligt ikke er sket det store igennem bog nummer to. Erik og Marlen har udviklet deres kundskaber inden for henholdsvis kamp og Entilos, og alle tre af de unge har mødt den usikre verden uden for den landsby de er vokset op i, men der er ikke sket den helt store personlige udvikling med nogen af dem. Den udbrudte krig får man som nævnt kun lidt at vide om, da man kun oplevere den igennem de kampe som Erik deltager i. Serien er ikke tænkt som en trilogi, så der er rig plads i kommende bind til at udvikle personerne, samt den verden som de begiver sig rundt i. Dog håber jeg at der kommer mere fremdrift i det næste bind.

Med bog nummer to er der kommet et noget flottere grafisk layout på serien, et layout som også er blevet lagt på nyeste oplag af bind 1, i stedet for det oprindelige noget kedelige omslag.

Serien er velskrevet, men er man til hurtig action-fyldt fantasy, så er det nok ikke her man skal starte. Hvis man derimod gerne vil have en solidt og langsomt opbyggende fortælling, så vil man finde den her.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.37

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *