Tom Becker: Darkside

Darkside
Roman af Tom Becker
Flachs 2009, 272 sider.

På en skoleudflugt forsvinder drengen Ricky, midt på den åbne Trafalgar Square, sporløst. Et andet sted i London går den 14 årige Jonathan Starling rundt og passer sig selv, mere end han passer sin skole. Han bor sammen med sin far, men er oftest alene da faderen ofte er indlagt for sine sindslidelser. Under en af faderens indlæggelser roder Jonathan i faderens ting, og finder en lang række bøger og dokumenter om et sted kaldet Darkside, hvilket skulle være en skyggeside af London, og da Jonathan en dag forsøges bortført, flygter han dertil. Darkside er et ondt sted ledet af Jack the Rippers slægtninge. Det viser sig at der er flere i Darkside der vil have fat på Jonathan, bl.a. vampyren Vendeta. Jonathan får dog hjælp af en varulve-detektiv som faderen engang reddede. Det ender med at Jonathan ikke bare skal sørge for at holde sig selv i live, men også redde Ricky og sin far.

Bogen er første bind i en serie, men er en afsluttet historie, der dog lægger op til mere.

Jonathan finder bl.a. spor efter sin mor, som han aldrig har mødt, og som han har fået at vide er død. Generelt er der kun stemningsbeskrivelser af Darkside, ikke særligt meget konkret, hvilket gør at forfatteren ikke har udelukket noget i forhold til de kommende bøger.

Bogen er henvendt til 10-12 årige, men holder sig ikke tilbage for blod og død, og jeg vil derfor tro at målgruppen vil finde den både spændende og uhyggelig.

For mig var bogen hurtig læst, uden at efterlade sig noget synderligt indtryk, men jeg var godt underholdt.

Når det handler om dystre parallelsider af London, vil jeg dog foretrække Neil Gaimans Neverwhere.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.23

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Horror, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *