The ABCs of Death

ABC-of-deadthThe ABCs of Death
26 Directors, 26 ways to die
Film, USA 2012
Instruktør: Ti West, Noburo Iguchi, Anders Morgenthaler, m.fl.
DVD fra Another World Entertainment 2013

Denne DVD indeholder 26 små novellefilm der hver i sær har døden som en del af sin handling. Det er modellervoksfilmen om det menneskeædende toilet, eller tegnefilmen om lorten der ikke ville skyldes ud. Der er film om dæmoner, om mord, selvmord, folk der tager en overdosis. Der er kvinder som er blevet dødtrætte af deres mænd. Der er mænd der dræber kvinder, og så er der mænd der dræber mænd; både med vilje og ved uheld. Der er mænd der tvinges til at onanerer hvor den der kommer sidst bliver dræbt, og der er kvinder der fiser på hinanden til de dør Og så er der endeligt robotter der går amok.

Der er overnaturlig horror; den modbydelige hverdags horror, science fiction og tortur-porno.

Filmene er meget forskellige i deres udtryk, historie og effekter, så det er naturligt ikke alle filmene der vil falde i alles smag, og derfor heller ikke i min. Ofte når man sidder med samlinger som denne, er der en del amatørfilm iblandt, hvilket godt kan give glimrende små fortællinger, men som ofte vil halte på effekter og formåen. Generelt er jeg dog imponeret over hvor gode effekterne er i samlingen, for selvom de alle er kortfilm, så er der lagt noget arbejde i dem.

Imellem alle de blodige indslag er der også en række morsomme, som bl.a. filmen “Til W”, som handler om et par filmskabere som ikke rigtigt kan finde på hvilken film de skal lave, men de får vendt en masse sjove ideer.

En samling som man enten kan skrive en masse om ved at skrive om hver af dem, eller hvor man kan give en kort opsummering som her, og så ellers må sige at har man lyst til at se en masse blod og forskellige dødsfald så er dette et godt bud til en DVD.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 38

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *