Patrick Leis – Hvisken fra dybet

HviskenHvisken fra dybet
Roman af Patrick Leis
Cadeau, 2013
204 sider, 169,95 kr.

John er en teenager der efter sine forældres død plages af mareridt. Det er mareridt der tager udspring i den lille fiskerby som han voksede op i og om den aften da han var ni, hvor han var blevet bundet til en stol mens hans far i et uvejr tog ud på havet og aldrig kom tilbage. Efter dette flyttede John og hans mor, men hun slog sig på flasken som hun efterfølgende druknede i.

John er taget tilbage til byen for finde kilden til sine mareridt, men de er intet i forhold til det skrækscenarie han træder ind i. I starten er folk venlige og tager godt imod ham, men da der i løbet af natten forsvinder folk, bliver stemningen hurtigt vendt imod ham. Det viser sig at der fra tid til anden er flere mænd der er blevet taget af havet, og Johns familie har været knyttet til disse hændelser, da de startede da hans tipoldeforældre reddede en skibbruden som bragte noget ondt med sig. Nu lever denne ondskab i havet omkring byen. Johns far havde forsøgt at besejre denne ondskab uden held, men John sætter sig nu for at lykkes hvor hans far fejlede.

Leis gemmer altid referencer til sine tidligere bøger i sine historier, og dem er der da også et par stykker af i denne, og der er således referencer til hans roman Sort Vand, uden at Hvisken fra dybet dog på nogen måde er en efterfølger, men der kunne godt komme en bog der binder de to historier helt sammen, uden at det direkte er noget der bliver lagt op til. Hvor det i Sort Vand var et videnskabeligt skabt ‘monster’ der var fjenden, så er det denne gang i mytologien og religionen at fjenden er hentet.

Som altid skriver Leis action­mættet og spændende. Dette er ikke den dybe beretning om en ung mand der vender tilbage til rødderne for at finde sig selv, dette er beretning om den unge mand der vender hjem og som må kæmpe for at komme levende væk igen. Det er ligeledes heller ikke den klassiske fortælling om en der vender hjem for at rette op på fortidens synder; her prøver han blot at sikre at der er en fremtid.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 39

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *