Daylight Fades

AWE0452_da_forside.gifDaylight Fades
Film, USA 2010, 96 min.
Instr.: Brad Ellis
Medv.: Matthew Stiller, Rachel Miles, Allen Gardner, m.fl.
På DVD fra Another World Entertainment

“Twilight for voksne” står der på coveret af Another World Entertainments udgivelse af lavbudget vampyrfilmen Day-light Fades, og det kan man så tage som en anbefaling eller en advarsel. I dette tilfælde bør det desværre mest opfattes som sidstnævnte.

Filmen starter ellers ganske tilforladeligt: Genert ung mand møder udadvendt ung kvinde. De forelsker sig, men hun har svært ved at finde ud af, om han er den rigtige for hende. Så bliver han dødelig kvæstet i en trafikulykke, og så er hun pludselig ikke længere i tvivl. Hvorefter han forsvinder fra hospitalet og vågner op i en kælder som vampyr …

Hvis man har sat Daylight Fades i sin afspiller uden at have set dvd-coveret eller læst bag-sideteksten, vil vampyr-delen komme som noget af en overraskelse, for i de første tyve minutter er der intet, som antyder, at dette er en vampyr-film.

Efterfølgende ærgrer man sig næsten over, at filmen ikke blot fortsatte sit oprindelige spor og fortalte sin realistiske kærlig-hedshistorie til ende – ikke at den var synderlig interessant, men så var man sluppet for de resterende fem kvarters kiksede forsøg på at bidrage med noget nyt til vampyrgenren.

Godt nok er hovedpersonerne 10-15 år ældre end dem i Twilight-serien, men det er nu ikke fordi, deres opførsel er meget mere moden eller begavet. Undervejs er der an-satser til, at handlingen kan udvikle sig i en interessant ret-ning, men så vælger den i stedet afkørslen til Klichékøbing eller bliver undermineret af den banale dialog.

I det hele taget sidder man med en ærgerlig fornemmelse af, at Daylight Fades sagtens kunne have fungeret, hvis alle involverede havde været bare en anelse mere talentfulde. Nu er resultatet i stedet blevet en på alle måder middelmådig vampyr-film, som man bør spare sig selv for, uanset om man er til Twilight eller ej.

Karakter: 4 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Lars Ahn Pedersen i Himmelskibet 40

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *