Lise Bidstrup: Shinobi 1-6

Shinobi 1-6
Romaner af Lise Bidstrup
Facet 2009

Lise Bidstrup har udgivet en imponerende mængde bøger siden hun startede med Den Grønne Krystal i 2005. Både bøger til unge og voksne og børnebøger. Her er der tale om bøger for dem der ikke læser så hurtigt eller som lige har lært at læse. Serien består af seks bøger med en fortløbende handling.

Plottet er ganske kort at to brødre finder en mystik dims på et museum og herefter bliver involveret i en kamp mellem to japanske klaner. Undervejs kommer de også en tur til Japan. Der er krydret godt op med ninjaer, magiske evner og andre ting man kender fra japansk fantastik. Det hele ender naturligvis i et dramatisk afgørende opgør mellem de gode og de onde i sjette bind, men der er omhyggeligt sørget for at holde spændingen ved lige, med mindst én action-scene i hver bog.

Det klassiske problem med børnehelte i en voksenverden løses ved at brødrene får nogle magiske evner, på en måde som hænger godt sammen med plottet. Det er nogle ganske flotte bøger, med omslag og illustrationer af Christian Guldager, men det er ikke meget tekst der er i, så nogle af beskrivelserne bliver lige lovlig overfladiske. Selvfølgelig er det er et kompromis man må lave for at bøgerne skal være hurtigt-læste, men det kunne måske være løst ved bøgerne havde været lidt mere mangaagtige, i stedet for blot at være illustrerede bøger. Det vigtigste er dog at historien fungerer, og det gør den. Jeg havde i hvert fald ingen problemer med at holde interessen kørende, selv om jeg er lidt langt fra målgruppen. En ting der irriterede mig lidt var nogle småfejl, så som at en person, der er navngivet, senere blot bliver omtalt som ‘japaneren’. Men ellers er der tale om et solidt stykke håndværk af en forfatter der er blevet god til at få plot og personer til at fungere sammen indenfor nogle givne, ofte ret snævre rammer.

Anmeldt af Flemming R.P. Rasch i Himmelskibet nr.22

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.