Nick Clausen – Cirinos fortælling – Hellere død end slave

Cirinos fortælling – Hellere død end slave
Roman af Nick Clausen
Høst & Søn/Rosinante 2014
276 sider

Cirino blev taget som slave af pirater, der overfaldt ham og hans bror. Cirino tilbød at følge frivilligt med hvis hans bror fik lov at gå, hvilket piraterne gik med til af frygt for at han ville nå at tilkalde sit folks soldater, da han er ud af et folk af frygtede krigere. Nu er han slave hos en slaveejer som rejser igennem ørkenen fra by til by for at tilbyde sine slavers arbejdskraft.

Cirino er ikke indstillet på at skulle være slave resten af sit liv, og inspirationen til hans første flugtforsøg kommer da han ser en smuk kvinde på gaden. Noget i ham byder ham at forsøge at flygte. Det lykkedes dog ikke, men i hans tilfangetagelse udviser han en kampkunst, som gør at slaveejerne ser andre indtjeningsmuligheder på Cirino. Han finder snart sig selv i arenaen, hvor han tvinges til at kæmpe og dræbe for publikums underholdning og sine ejeres indtjening. Cirino er stadig opsat på at flygte, og med hjælp fra den kvinde der i første omgang havde inspireret ham til flugt, gør han endnu et forsøg, og fra da af er hans liv en flugt fra slaveejeren og en søgen efter at finde hjem.

Nick Clausen har tidligere mest skrevet ungdomshorrorbøger for Tellerup, men han har nu skiftet forlag og genre. Bogen er en fantasyroman, men kunne lige så godt have haft en setting i Romerriget, da der kun er få fantasyelementer med. Bogen er dog kun den første i en serie, så det kan være vi får mere af Clausens fantasyverden at se i de kommende bind. Det er dog ikke fordi bogen mangler spændingselementer, for den lange flugt gør at der hele tiden sker meget i handlingen. Cirinos forfølgere er hele tiden lige bag ved ham, samtidig med at han løber ind i mange andre typer som ser en mulig indtægt i at fange en bortløben slave.

Der er masser af action og fart over handlingen i bogen, så man keder sig bestemt ikke, mens man følger Cirinos flugt fra en skæbne, som han bestemt ikke har tænkt sig at affinde sig med.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 40

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *