Zenia Johnsen – Billy smiler rødt

Billy-smiler-rødtBilly smiler rødt
Børnebog Skrevet af Zenia Johnsen
Tegnet af Tom Kristensen
Calibat, 2014

Dette er en børnebog der handler om pingvinen Billy som bliver drillet af de andre pingviner. Dertil har vi en skildpadde som bare flyder rundt. Og hvad laver en omtale af en sådan bog så i Himmelskibet?

Når Skildpadden nu viser sig at svæve rundt i en rumsonde, hvori en grøn tåge er trængt ind, og nu er skildpadden sulten. Da rumsonden styrter ned iblandt pingvinerne, rejser de døde sig og angriber de levende, og pingviner eller ej, så er de nu zombier. Og lige pludselig så er Billy ikke den svage underkuede pingvin længere, og bog passer nu perfekt ind i Himmelskibets anmeldelses sektion.

Det er en pudsig lille historie, men illustrationerne er virkeligt fede, og selvom de er blodige, så er de noget helt andet end den streg som Tom benyttede i den prisvindende Made Flesh. I Billy smiler rødt viser han at han også formår den morsomme morbide streg.

Selvom bogens målgruppe er de lidt ældre børn, så vil den voksne fantastik læser bestemt også finde den underholdende.

Rygtet vil vide at grundideen til historien stammer fra H.P. Lovecrafts Commonplace book, og den grønne tåge der flyder imellem stjerne kunne da også godt lede tankerne i den retning.

Se Johnnys hjerne
Se Johnnys indvolde
Se, Billys tænder er røde
Billy smiler rødt

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 41

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *