Drifter – 13 mørke erotiske noveller

DrifterDrifter – 13 mørke erotiske noveller
Antologi
Redaktør: Nikolaj Højberg
Kandor, 2014, 344 sider

Forlaget Kandor har efterhånden specialiseret sig i at lave tema-antologier, og denne gang er emnet mørk erotik. Bogen indledes af et forord hvori redaktøren fortæller om sine tanker med udgivelsen og emnet, og der kan man også læse at forfatterne har haft meget frie tøjler til at kom­me med deres egne bud på hvor­dan en sådan historie kan fortælles.

Et par eksperimenterer med det medikament som efterlader dem der indtager det i en dødlignende tilstand. Efter en halv time vågner personen igen til live og er fuldt bevidst om hvad der er sket. Dette benytter de i forskellige seksuelle rollespil.

Et andet sted går en pige rundt og drømmer om at blive en vampyr, og da hun en aften ser en som hun er overbevist om er en sådan, gør hun hvad der er nødvendigt for at få del i dennes verden.

Frida har et stort behov for fysisk nærvær – det er derigennem hun får næring. Der er dog kun meget få som kan holde til at være sammen med hende i længere tid uden at de bliver drænet for energi, og hun er nødt til at rykke videre til den næste.

Dette er tre af de tretten tilgange til genren mørk erotik som bogen Drifter indeholder.  Alle novellerne indeholder en form for gys, hvor det i nogle er direkte vold og død, mens det i andre er mere underspillet. På samme måde er det med det erotiske, hvor nogle noveller meget detaljeret beskriver sexakten, mens andre kun giver korte beskrivelser, men de gør alle meget for et beskrive de følelser som personen gennemlever. Mængden af erotik i de enkelte noveller er også meget forskellig. Flere af novellerne kunne lige så godt have været udgivet en normal gyser-antologier, for gys og erotik går ofte hånd i hånd, og horrorhistorier indeholder ofte seksuelle elementer, bare tænk på mange vampyrhistorier.

Det er en bred samling som er sammensat så den dækker mange forskellige aspekter af mørke erotiske fortællinger. På et panel på årets Fantasticon fortalte redaktøren at novellerne netop var udvalgt så de repræsenterede meget forskellige historier og tilgange til emnet. Fortællingerne er opstillet i en rækkefølge så de gradvist kommer til at indeholde flere og flere elementer fra det overnaturlige, så hvor vi starter i soveværelset, ender vi i en elverhøj.

Antologiens bidrag er godt udvalgt, og bogens forord er godt til at indramme samlingen. Der er en gruppe af forfattere som for tiden er med i de fleste af de antologier som udkommer, og i denne samling er der således også velkendte forfatternavne som Lars Ahn Pedersen, Teddy Vork, Carina Evytt og Jonas Wilmann samt en række nye navne. Det er både interessant at se hvordan forfattere man er vant til at læse i mere traditionelle fantastiksamlinger, har haft tilgang til det erotiske, men bestemt lige så interessant at stifte bekendtskab med nye navne.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 41

Dette indlæg blev udgivet i Antologi, Bøger og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *