Here Comes the Devil

herecomesHere Comes the Devil
(Orig. Titel: Ahí va el diablo)
Film, Mexico 2012, 93 min.
Instr.: Adrián García Bogliano
Medv.: Laura Cao, Francisco Barreiro, m.fl.
På DVD fra Another World Entertainment

Lad ikke dine børn ude af syne.

Dét er moralen i den mexicanske horrorfilm Here Comes the Devil, der blev vist på sidste års Blodig Weekend og siden er blevet udgivet på dvd af Another World Entertainment.

Ægteparret Sol (Laura Caro) og Felix (Francisco Barreiro fra den oprindelige udgave af We Are What We Are) er på tur i bjergene, da de lader deres søn og datter færdes på egen hånd i et par timer, så de selv kan få tid til lidt tiltrængt ægteskabelig hygge.

Stemningen ændrer sig dog drastisk, da børnene ikke vender tilbage, og forældrene må tilbringe en nat i ængstelse, inden hele dramaet får en lykkelig udgang. Men kun tilsyneladende. For snart begynder især Sol at undre sig over børnenes opførsel, men da hun og Felix forsøger at finde ud af, hvad der skete den nat i bjergene, går mareridtet for alvor i gang.

Den argentinske instruktør Adrián García Bogliano har inden for det seneste årti slået sit navn fast på den internationale horrorscene med film som Cold Sweat og var desuden blandt bidragsyderne til antologifilmen The ABCs of Death.

Han er med andre ord ingen novice, så derfor kan det undre, at Here Comes the Devil er så ujævn en oplevelse. Stilsikker kan den bestemt ikke kaldes. For hver vellykket scene er der én, der føles som om, den stammer fra en helt anden type horrorfilm.

For eksempel indledes Here Comes the Devil med en hed, lesbisk sexscene, der rent tonemæssigt viser sig slet ikke at passe med resten af filmen. Godt nok vises der en del nøgne kvindebryster senere hen, men de giver mere mening i forhold til handlingen, hvorimod åbningssekvensen føles som en dårlig undskyldning for at vise to unge, nøgne kvinder have sex.

Ujævnheden går igen på billedsiden og musikken, der svinger mellem det stemningsfyldte og det overgearede. Hovedpersonernes handlinger er heller ikke altid lige logiske, men til gengæld formår Adrián García Bogliano at finde på en tilfredsstillende slutning, hvilket er med til at rette lidt op på helhedsindstrykket.

Karakter: 6 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Lars Ahn Pedersen i Himmelskibet 42

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Here Comes the Devil

  1. Pingback: Late Phases | Himmelskibet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *