Steffen Norh – Det forsvundne bibliotek

DFB_forside_tryktDet forsvundne bibliotek
Roman af Steffen Norh
Valeta, 2014, 338 sider

Det forsvundne bibliotek er en eventyrlig gang ramasjang, der er i samme genre som Da Vinci Mysteriet, Cirklens ende, Mordet på ordet, Femte sol brænder og lignende værker, der forsøger at blande konspirationer og pseudohistorie med krimigenren.

Det forsvundne bibliotek er andet bind i Anders Kloder-serien – opkaldt efter bogens hovedperson – men nye læsere kan sagtens kaste sig ud i eventyret her.

Anders Kloder er en computerspecialist, der grundet sin ekspertise i at knække koder, involveres i en international skattejagt på et mystisk bibliotek, som bringer ham vidt omkring og i kløerne på mange mystiske organisationer hver med deres egen agenda. Afsnit for afsnit kommer man dybere ind historien, og de mange forviklinger, plottwists og hemmeligheder skal ikke afsløres her.

Steffen Nohr skriver med stor entusiasme og med et til tider overvældende billedsprog, der nogle gange kammer over, så man som læser stopper op og forundres over sprogblomsten.

Man kan mærke, at genren fascinerer ham, og han brænder for at fortælle historier om Atlantis, om hemmelig historie, om konspirationer og hemmelige selskaber, men i modsætning til mange andre forfattere i denne genre er bogen ikke en platform for hans egen kryptiske ideer om historiens sande gang (og der er heller ikke påklistret et essay til sidst, hvor han gør rede for sin tese). På den ene side medfører det, at de historiske detaljer er ret overfladiske og ikke særligt godt efterforskede, men på den anden side giver det forfatteren friheden til at fortælle en historie, som bevæger sig ud i det decideret fantastiske, og derved giver bogen en plads på siderne her blandt Himmelskibets anmeldelser.

Det forsvundne bibliotek er en underholdende action-historie læst på en eftermiddag, som heldigvis tager let på historiens gang og i stedet slipper fantasien løs og mod slutningen lader hovedpersonen finde noget, der måske er et forsvundet bibliotek, eller måske er det springbrættet til noget langt større? Det skal ikke afsløres her.

Anmeldt af Morten Greis Petersen i Himmelskibet 43

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *