Marksmen TPB

marksmenMarksmen TPB
Tegneserie, Image Comics 2012, 180 sider
Forfattere: David Baxter & Dave Elliott
Tegnere: Javier Aranda & Garry Leach

Denne trade paperback samler den 6-numres Mad Max-agtige mini-serie om hele verdens civiliserede infrastrukturs fatale undergang efter et katastrofalt økonomisk kollaps. Den eneste fungerende by der er tilbage på den amerikanske vestkyst er New San Diego, hvor indbyg-gerne sætter deres lid til videnskab og teknologi, og håber at genvinde kontrollen med en laser-satellit, så de kan forsvare sig mod deres barbariske (og religiøse) naboer. Plottet minder således ikke så lidt om Mad Max: The Road Warrior, og en Max-lignende figur er også med, i form af Drake, som er skeptisk overfor det nærmest totalitære sociale netværks-system som binder borgerne i New San Diego sammen. Han påtager sig derfor diverse opgaver ude i den barbariske ødemark, men vender tilbage til byen når det brænder på. Og det gør det snart, da de i flere omgang angribes af deres fjender, ledet af den hensynsløse Duke, som viser sig at have en del flere ressourcer i ærmet end man skulle tro.

Plottet er udmærket opbygget. Der gås ikke i så mange detaljer om hverken miljøet eller personerne som man måske kunne ønske, men man får de essentielle ting at vide, og så er der ellers fin action og død og ødelæggelse for resten af penge-ne. Handlingen er pænt pakket, og der sker faktisk adskillige overraskende ting som hele tiden sår tvivl om hvorvidt vores videnskabelige helte nu også vil vinde, og hvem der egentlig er på hvis side. Særdeles action-film-agtig tegneserie, som da også er udgivet på DVD som såkaldt “motion comic”, hvor man dynamisk gennemgår siderne med tilsat dramatiseret lyd (jeg har dog kun læst tegneserien). Der er et efterord af ingen ringere end SF-forfatter Vernor Vinge, som kommer med nogle, haha, be-Vingede ord om hvor skrøbelig og teknologi-afhængig vores civilisation er.

Karakter: 7 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet 44

Dette indlæg blev udgivet i Tegneserier og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *