Tatiana Goldberg – Anima

Anima-tegneserie-Tatiana-Goldberg-TellerupAnima
Tegneserie af Tatiana Goldberg
Tellerup, 2014, 104 sider.

En mand i en heldragt begiver sig ind i en nedlagt fabrik i en ødemark for at lede efter overlevende, men hvad han finder er et væsen der er som taget ud af John Carpenters The Thing. Da han kommer ud er der mistanke om at han kan være blevet inficeret, og han underkastes forskelige undersøgelser.

Hospitalet som undersøgelserne finder sted på viser sig også hurtigt at gå i forfald omkring ham om monstret dukker op igen.

Langsomt viser det sig at den ødelagte ødemark han bevæger sig rundt i måske skal forstås på mere end et plan.

Det er en tegneserie som langsomt fanger læseren ind i en psykologisk gyser og fortælles stemningsfuldt både via fortællingen og illustrationerne. Dette gør den så godt at tegneserien blev nomineret til årets horrorpris fra Dansk Horror Selskab.

Bagerst i bogen er der et kort efterord der via tekst og billeder forklarer noget om lagene og referencerne i tegneserien. Normalt vil jeg mene at værket burde kunne stå selv uden at skulle forklares, for hvis en forklaring er nødvendig, så er tingene ikke tydelige nok i selve historien. Det skal dog siges at efterordet at efterordet gjorde at jeg fik endnu mere ud af anden gennemlæsning af tegneserien, for da plottet nu var kendt for mig kunne jeg nu kigge efter de ting som efterordet havde fremhævet.

Det er svært at genfortælle eller skrive noget af historien, uden at afsløre for meget, for intet er helt som det ser ud til at være i denne historie – noget man allerede aner tidligt, hvor en lille pige pludseligt skyder tentakler ud til alle sider.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 44

Dette indlæg blev udgivet i Horror, Tegneserier og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *