e-Noveller af Michael Kamp

The WidowEnd of Days
Holodeck
Flugten fra Roskilde
Prank Call
The Widow
e-Noveller af Michael Kamp
Tellerup, 2012-14.

Det har været spændende at følge Michael Kamps forfatterskab siden han som selvudgiver udgav Bobs Saga. Det var en humoristisk fantasyfortælling om den uintelligente kriger Bob. Som selvudgiver blev det til tre bind om Bob, samt de anmelderroste bøger Hvor de gamle visner og folkeskole-zombiefortællingen Fordærv (kan downloades gratis fra hans hjemme-side) inden han kom ind på forlaget Tellerup. På dette forlag har det været horrorudgivelser, vi har set fra hans hånd. Det startede med novellesamlingen Moln – jorden husker, hvor han som skolelærer kunne få lov til at hævne sig på eleverne. Han har også haft noveller med i forskellige antologier, og vandt bl.a. Niels Klim-prisen i 2011 for novellen “Homo Arachnida” (som også kan læses på hans hjemmeside).

Han har også udgivet en række novelle-ebøger igennem Tellerup, hvoraf de fleste er på engelsk. Da vi igennem tiden har anmeldt hans andre udgivelser i Himmelskibet, så vil jeg her lave en opsamlingsanmeldelse af novelle-ebøgerne.

“The Widow” (2012): En mand der er på forretningsrejse er gået på en bar for at få aftenen til at gå, og måske finde et one-night-stand til at forsøde aftenen med. Efter at have observeret kvinderne på baren i nogle timer ankommer der en mulig partner for aftenen. Han tager kontakt med den smukke kvinde, som viser sig at være enke. I en gysernovelle med denne titel, hvori der optræder en enke der er klædt i sort, så er det ikke så svært at gætte hvordan den historie udvikler sig.

Telefonfis“Prank Call” / “Telefonfis” (2012): Denne novelle findes både i en dansk og en engelsk udgave. Den var oprindeligt skrevet til Undervisningsministeriets drengelitteraturpris-konkurrence i 2011, en konkurrence som novellen vandt.

Et par drenge sidder og laver telefonfis med pigerne fra klassen. På et tidspunkt kommer de dog til at taste et forkert nummer, og det bliver en tilfældig mand de forsøger at skræmme, ved bl.a. at sige ”Jeg ved hvad du har gjort”. Kort efter ringer deres telefon fra et ukendt nummer…

Flugten fra Roskilde“Flugten fra Roskilde” (2012): Camilla vågner midt om natten da hendes mand ringer til hende fra sit arbejde som nattevagt. Han fortæller hende at hun skal skynde sig at tage børnene og køre ud af byen så hurtigt som muligt. Hun undrer sig, men gør som han siger. På vej ud af byen ser hun militæret, der kører ind mod byen, og snart hører hun skud, og fra deres skjul uden for Roskilde kan de se at byen står i brand. De kan dog ikke holde sig skjult længe for miltæret er meget grundige i deres jagt på alle byens indbyggere, så snart dukker der soldater op i beskyttelsesdragter ved deres skjulested.

“Holodeck” (2013): Verden er efterhånden blevet så effektiviseret og automatiseret at folk ikke behøver forlade deres hjem. Alle har hver deres lejlighed hvor de via hologrammer kan skabe den verden de ønsker at leve i. Om det så er som Kaptain for et rumskib, eller i det gamle Rom. Når folk dør så bliver hologrammet afbrudt og nanorobotter rydder op i lejligheden og nedbryder liget.

HolodeckDer er dog nogle mennesker der enten er født med, eller har pådraget sig hjerneskader der gør at de ikke kan se hologrammerne. Disse folk lever i den virkelige verden og har som job at være reparatør når hologrammerne går i stykker. Hvis folk dør og oprydningsprogrammet ikke starter automatisk så bliver reparatørerne tilkaldt.

Et sted bliver de dog stillet i det dilemma at hologrammerne er bevidste om at de ikke er rigtige mennesker, men de ønsker ikke at blive slettet selvom lejlighedens beboer er død. De bliver derfor stillet over for spørgsmålet om hvad der er liv, og om kunstige intelligenser ikke også er liv med rettigheder.

End of Days“End of Days” (2013): Dette er en historie sat i H.P. Lovecrafts univers. Et terrorangreb på en teknologisk installation fører til at stort set alle mennesker simpelthen forsvinder. Vi følger det sidste menneskes beretning som han forsøger at nedfælde inden galskaben overtager og han overvejer om døden ikke vil være et bedre alternativ end det liv han er fanget i.

Alle omkring ham er forsvundet op i den blå luft. I stedet er der kommet et lavt hængende skydække, og ud af dette er der kommet tentakelvæsner og væsner der minder om store krabber. Spørgsmålet er hvor disse væsner stammer fra, og om alle mennesker virkeligt er forsvundet helt. Novellen er opbygget som typiske Lovecraft-inspirerede historier, men har alligevel sin egen vinkel på genren.

Novellerne er meget forskellige. Der er dystopier, science fiction og klassisk horror. De er gode præsentation af Kamps forfatterskab. Specielt “End of Days” og “Holodeck” vil jeg anbefale som gode steder at starte.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 44

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Novellesamling og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *