Michael Kamp: Hvor de gamle visner

Hvor de gamle visner
Roman af Michael Kamp
Books on Demand, 2008
112 sider

Anita arbejder på det trøstesløse ældrecenter Holmegården. Arbejdsvilkårene er ikke de bedste og pga. af mangel på personale, er hun gang på gang nød til at tage ekstra nattevagt. Beboerne på centret er for størstedelen demente, og alle er meget plejekrævende. Demensen træder forskelligt igennem hos de ældre. Nogle er oftest triste, da de ikke får besøg af deres (afdøde) familiemedlemmer, mens andre kan optræde vrede og aggressive. De demente kan have en spøjs adfærd, men der er dog noget, der virker for underligt, og Anita begynder at få fornemmelsen af, at der er noget galt på stedet. Ofte knager det gamle hus, strømmen går fra tid til anden og der er noget med ventilationskanalerne, der ikke er helt, som det skal være.

Der er stor forskel på Michael Kamps bøger, og denne er den mest seriøse ind til nu. Den indeholder hverken den humor hans bøger i Bobs Saga havde eller den sorte humor, som der var at finde i Fordærv. I stedet for humor indeholder bogen trøstesløshed i sin beskrivelse af de arbejdsvilkår, som plejepersonalet har. Størstedelen af bogen går med at beskrive episoder med beboerne, ting der ifølge efterordet alle er autentiske og i skræmmende grad ofte indeholder afføring.

Der er således ikke tale om en horror-på-plejehjemmet fortælling i stil med Bubba Ho-Tep, da der mere tages udgangspunkt i de horrible arbejdsforhold, som Anita arbejder under.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.19

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.