The Flash – Sæson 1

the-flash-official-poster-111014-2The Flash – Sæson 1
Tv-serie, 2014-15
23 episoder à ca. 41 min.
Medv.: Grant Gustin, Jesse L. Martin, Tom Cavanagh, Candice Patton m.fl.

DC/Warner har fået en vis succes med deres nye superhelte-tv-serier, Arrow, The Flash og Gotham, som alle kommer med nye sæsoner til oktober (kun Constantine er ikke blevet fornyet, men der er rygter om at Constantine skal gæsteoptræde i en anden serie). Jeg har været lidt skuffet over Arrow, som nærmest forsøger at være en Batman-serie, mens jeg til gengæld er vild med Gotham, til trods for at den foregår før Batman bliver Batman (en typisk dum DC-beslutning, ville jeg normalt sige, men i dette tilfælde er det virkelig godt udført af top-forfatteren Bruno Heller, som også lavede den storslåede tv-serie Rome).

The Flash er ikke mørk og ‘edgy’ ligesom de øvrige DC tv-serier, men lettere, lysere og yngre i tonen. Serien tager udgangspunkt i den storyline der hedder The Flashpoint Paradox (også lavet som tegnefilm i 2013), som handler om at Barry Allens mor blev dræbt i en mystisk begivenhed da Barry var 11 år gammel, og historien leder så frem til at The Flash skal blive hurtig nok til at kunne gå tilbage i tiden og finde ud af hvad der skete med hans mor og forhåbentlig redde hende. Problemet er at han i så fald måske vil ændre tidslinjen så hele verden bliver anderledes – og hvilken verden skal han så beskytte/ redde? I tegneserien lever han i en dyster parallelverden som fortjener at blive udskiftet med den mere velkendte verden fra tegneserierne, men i tv-serien er der lavet et anderledes twist på historien…

Tv-serien er underholdende nok, men af flere grunde kommer den ikke helt op og ringe. Dels er det irriterende at historien er en tredje version af en historie som tidligere er fortalt i både tegneserie- og tegnefilm-form (man håber virkelig at de går videre til noget nyt i 2. sæson og ikke bare fortsætter i samme køre), og dels er figurernes personligheder ikke dybe/ interessante nok. Hver gang man tror at der sker noget vigtigt, som vil få langtrækkende konsekvenser (som f.eks. da Linda Park dukker op), så viser det sig bare at være en hurtigt overstået, kort episode. Serien begår også samme fejl som så mange andre serier: en lille håndfuld figurer involveres med hinanden på kryds og tværs på stadig mere usandsynlige og utroværdige måder. Familiemedlemmer/kærester bliver hele tiden bortført af skurkene, og hver gang en figur finder ud af at en anden figur har holdt noget hemmeligt for dem for at beskytte dem, bliver de voldsomt forargede over hvordan den anden dog kunne finde på at have hemmeligheder for dem… Der er grænser for hvor meget af den slags sæbeopera, man kan holde ud. Men der er også nogle udmærkede skurke nu og da – f.eks. en velspillende Wentworth Miller som en tilbagevendende Captain Cold – men de har sjældent kostumer på, for det synes DC åbenbart ikke rigtigt kan tages seriøst i live action. The Flash har dog sit kostume, og der er nu og da nogle fede sekvenser (men ikke nær nok!) hvor man ser ham bruge sine kræfter på en visuelt flot måde. Men ligesom i Arrow er der lidt for mange plothuller hist og her (som f.eks. hvordan fængslet i partikelacceleratoren kan modvirke enhver skurks superkræfter – og hvorfor der overhovedet er fængselsceller i den in the first place!), så selvom serien er seværdig hvis man er fanatisk superhelte-forbruger, så hæver den sig ikke meget over en middelkarakter.

Karakter: 6 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet 45

Dette indlæg blev udgivet i tv-serie og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *