Crimson Peak

crimsonpeakCrimson Peak
Film, USA 2015, 119 min.
Instr.: Guillermo del Toro
Medv.: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam m.fl.

Guillermo del Toro (f. 1964) er en glimrende filminstruktør, men skuffede efter min mening med sin næstsidste film Pacific Rim. Med Crimson Peak retter han ikke helt op det.

Handlingen i Crimson Peak foregår i slutningen af 1800- /starten af 1900-tallet. Filmen indledes med at hovedpersonen Edith Cushings mor dør, da Edith er barn. Edith ser sin mors genfærd, hvor hun advarer hende om Crimson Peak, uden at Edith forstår hvad der menes. Der springes frem i tid i handlingen, og vi møder Thomas Sharpe, der er en forfalden aristokrat med titlen baronet. Sharpe drømmer om komme til penge. Han bor i Cumberland i England og er i New York for at søge penge til sin opfindelse.

Han har søgt penge til projektet forskellige steder, men får afslag alle steder. Og han får også afslag i New York af bl.a. Ediths far. Men Sharpe og Edith forelsker sig og bliver gift. De flytter til hans forfaldne slot i England.

Her finder Edith ud af, at “Crimson Peak” er hvad det forfaldne slot bliver kaldt. Hun er således røget i den fælde, moderens genfærd forsøgte at advare hende imod. Langsomt opdager Edith den grusomme sandhed om Thomas Sharpe, hans søster Lucille Sharpe og Crimson Peak. En sandhed der rummer en forfærdelig kriminalhistorie. Men selv om alt dette kan lyde spændende, er filmens historie svag. Vi ser et mord, men krimiens spændingselement med opklaring og falske spor, etc., er næsten fraværende, selv om der henvises til Sherlock Holmes’ skaber Arthur Conan Doyle. Endvidere er spøgelset på den forfaldne borg ikke rigtig truende for Edith, og derfor ikke så skræmmende. Og en spøgelseshistorie bør efter min mening skræmme. Den mest skræmmende scene er således mordscenen, som er godt lavet.

Spøgelseshistorien og kriminalhistorien er således for tynde og filmen er for lang. Og del Toro har ikke rigtig noget at sige med historien. Men filmen reddes af, at den visuelt er forrygende. Den nedslidte borg er meget godt lavet. Det samme kan siges om spøgelserne. Og skuespillet er godt. Specielt Jessica Chastain er glimrende som Lucille Sharpe. Således er Crimson Peak bedre end Pacific Rim. Men hvis del Toro skal lave et nyt mesterværk, bliver han nødt til at fortælle en bedre historie.
Karakter: 6 ud af 10 stjerner

Anmeldt af Jóannes á Stykki i Himmelskibet 46

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *