Bo Sejer – Dead World

DeadWorldDead World
Roman af Bo Sejer
Selvudgivet, 2015

Bo Sejer har benyttet sig af crowdfunding-websiden boomerang.dk til at promovere og få udgivet sin bog Dead World. Nogle gange ser man projekter på crowdfunding-hjemmesider, hvor det er urealistiske mål der er sat til projekter der kun er på tegnebrættet. Det er det dog ikke i dette tilfælde. Bogen ligger færdig og er professionelt korrekturlæst, et punkt som selvudgivere ellers gerne sparer væk, så ros for det. Det eneste der skal finansieres er trykket af bogen, og det er da også et realistisk beløb på 5.000 kr. som er målet. For at få folk til at støtte projektet er der følgende beskrivelse af bogen:

Dette er den (næsten) sande historie om tre unge mænd i starten af tyverne, der til en fest i Esbjerg tilfældigvis kommer i kontakt med noget der bedst kan beskrives som et “Lovecraftiansk” LSD-lignende stof, der åbner deres sind for verden som den faktisk er: Verden er fuld af dæmoner og de tre unge herrer er de eneste der kan se dem, og (uheldigvis for verden) de eneste, der kan stoppe dem…

Dead World er en komediegyser tiltænkt personer med “drengede” sind, ca. i aldersgruppen 18-35, der elsker når tingene er fyldt med referencer til popkultur, spil og B-film, fyldt med spænding, forvirring og, frem for alt, utallige sjove stunder. Hvad er ægte og hvad er blot sindsforvirring og hallucinationer?

Selvom jeg (næsten lige) har bevæget mig uden for målgruppen, hvad angår alder, så var det stadig en beskrivelse som gjorde at dette virkede til at være noget der kunne være noget for mig.

I bogens prolog følger vi en flok syrehoveder der på en dæmonjagt er faldet i et baghold. Med viden fra gyserfilm, held, og morsomme one-liners får de dog has på bæstet.

Herefter bevæger vi os tilbage i tiden til en fest hvor de bliver budt på nogle specielle ”lakridspastiller”, som det viser sig gør at de kan se dæmoner der bevæger sig rundt i blandt os. Dette bliver starten på et skizofrent syretrip, hvor hovedpersonerne bliver blandet ind i blodblad, brandstiftelse, mystiske skyggevæsner og portaler igennem tid og rum, og man sidder tilbage med en fornemmelse af at bogens morale må være “don’t do drugs” eller måske “hvis man er på medicin, skal man huske at tage den”.

På samme måde som det kan være svært at gengive hvad Cronenberg- og Lynchfilm (som forfatteren tydeligt er inspireret af) egentligt handler om når de giver den gas i at være mærkelige, så er det også svært at fortælle hvad der sker med og omkring personerne i denne bog. De er også selv meget i tvivl om hvad det er der sker, og hvad der er virkeligt, og hvad der ikke er. Egentligt så passer den beskrivelse som var blevet sat på crowdfundingsiden perfekt, for bogen er fyldt med syretrips, sindsforvirring og hallucinationer. Det skal dog siges at man skal være til denne type fortælling, for ellers risikerer man at miste interessen, da den kommer til at virke som en historie der ”blot” er en lang ustruktureret tankestreng.

Der er dog dele af beskrivelsen, som jeg ikke syntes passer så godt, og er det med det humoristiske. Bogen lægger godt ud med en række humoristiske one-liners, men den følger ikke rigtigt op på denne del. Ligeledes så er der ikke meget Lovecraftiansk over bogen. Der er skyggevæsner der bevæger sig imellem verdner, og der er da også et par tentakler, men ellers så har Lovecraft nok mere været til inspiration, end der direkte er referencer.

Det er en bog der ikke er for alle, men hvis man er med på at læse en bog hvor man nogle gange lige er nødt til at gå et par sider tilbage for at få styr på om det blot er en selv der har mistet overblikket over historien, for så at finde ud af at bogens personer heller ikke har helt styr på hvad der sker omkring dem. Men der er bestemt et publikum til syrede skizofrene fortællinger, og jeg kan kun håbe at det lykkes for forfatteren at få sin bog ud til disse læsere.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 46

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *