Kenneth Bøgh Andersen – Den faldne engel

den_faldne_engel-kenneth_bgh_andersenDen faldne engel
Roman af Kenneth Bøgh Andersen
Høst og søn, 2015, 295 sider

Det er fem år siden at Kenneth Bøgh Andersen lukkede serien om Filip der ved en fejl havnede i helvede, og blev Djævelens lærling, og efterfølgende spillede en vigtig rolle i den store djævlekrig hvor han var med til at stoppe den oprørske dæmon Aziel og dennes hær.

Det er en populær serie, og på hans facebookside var der da også meget jubel fra hans fans da han skrev at han havde skrevet endnu et bind til serien.

Sidst vi mødte Filip blev han givet et valg, om han ville blive i helvede ved sine nye venner og sin veninde Satina, eller om han vil returnerer til de levnendes verden og sin mor. Han vælger at vende tilbage til de levendes verden. Dette valg har han dog flere gang fortrudt. I de halvandet år der er gået er han blevet mere og mere indebrændt og begyndt at lade sine frustrationer gå ud over sin mor. Han savner Satina, og så frustrerer det ham, at der ikke er en eneste som han kan tale med om alle sine oplevelser i de forskellige himler og helveder som han besøgte. Han kan ikke en gang fortælle sin mor at han har reddet hendes liv. Ikke engang Søren, den anden dreng der røg i helvede kan Filip snakke med, for Søren blev i helvede og er nu i lære som dæmon.

Det hele skal dog snart ændre sig. Pludseligt oplever Filip at Søren står foran ham midt på vejen. Den pludselige opdukken forskrækker ikke blot Filip, men også en lastbilchauffør, der laver et skarpt sving med sin lastbil, for at undgå Søren. Desværre styrer han nu direkte imod en skoleklasse der går på fortovet. Filip når lige at se at Døden og Gud dukker op, og at Gud forhindrer lastbilen i at meje børnene ned.

Søren er forsvundet igen, og Filip står nu tilbage med en masse spørgsmål. Kort efter hentes han dog til helvede igen, denne gang er det dog Gud der har sendt bud efter ham og ikke Djævelen. Gud har dog ikke selv tid til at mødes med Filip, og det eneste Filip får at vide er at der ikke direkte er sket noget der har gjort at Gud har tilkaldt ham, men et det mere er fordi Gud har en fornemmelse af at noget skal til at ske.

Selvom der kun er gået halvandet år på jorden, så er der gået otte år i helvede. Satina har ikke glemt ham, men hun har nu fået en kæreste, da hun, lige som Filip, ikke troede at han ville komme tilbage. De to sætter sig dog for at finde ud af hvad det er der er på færde, og de finder efterhånden ud af at der er utilfredshed i Himmelen iblandt nogle af de som burde være Guds nærmeste, samt at der er nogen der bevæger sig imellem Himmel og Helvede som er ved at lave rav i den, og som stod bag at Søren dukkede op midt på vejen, noget der hvis ikke Gud havde grebet ind kunne have fået hele universet til at revne.

Det kan siges med sikkerhed at dette ikke bliver det sidste bind i serien, da den slutter med et “Fortsættes …”, og selvom mange af de mysterier som Filip og Satina undersøger bliver afklaret, så viser det sig også at den plan som onde kræfter har udtænkt er blevet sat i værk.

Det er altid spændende når en forfatter genåbner en ellers afsluttet serie. Spørgsmålet er altid om der stadig er kød nok på serien, eller om den er blevet udvandet. Det var også med denne spænding at jeg satte mig med dette nye kapitel af Kenneth Bøgh Andersens serie om den store djævlekrig. Heldigvis så har forfatteren haft en ide som kunne bære at serien genåbnes med Den faldne engel, men det er selvfølgeligt stadig spændende med de næste bind.

Kenneth Bøgh Andersen skriver så man selv som den voksne læser stadig bliver underholdt af hans bøger selvom de er skrevet til den unge læser. Det at bøgerne er skrevet til unge, gør dog ikke at helvede er beskrevet som et behageligt sted, for der er masser af beskrivelser af hvordan de fordømte bliver pint til evig tid, og det er tydeligt at med mindre man er dæmon så er det bestemt ikke et behageligt sted at være.

Det univers han har bygget op over primært de kristne efterlivs myter, spædet op med input fra andre religioner, er rigtigt spændende, og uden han direkte modsiger myterne, så leger han med dem, og vinkler dem så de giver et spændende fortælleunivers, som han så har befolket med nogle gode karakterer.

Man skal dog ikke starte med Den faldne engel, men man bør unde sig selv at læse hele serien, hvorefter man så sammen med mig og flere andre kan sætte sig til at vente spændt på næste bind.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 46

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *