Thorbjørn Haugaard Eriksen – Galskab gør fri

Galskab-gør-fri_CVR_smallGalskab gør fri
Roman af Thorbjørn Haugaard Eriksen
Ulven og uglen, 2015, 312 sider

Galskab gør fri er Thorbjørn Haugaard Eriksens debutroman. Og titlen lyver ikke – galskab er der rigelige mængder af i bogen.

Historien er centreret om den unge Valentin, der på sin 18-års fødselsdag bliver spærret inde på en psykiatrisk afdeling. Han har opdaget at hans forældre ikke er en hans rigtige forældre, og han er blevet forrådt. Brændende sommerfugle svæver omkring ham, og fortællingen tager os med helt ind i et forvirret sind, hvor det at undslippe fra den psykiatriske afdeling kræver en pagt med djævelen.

Galskab gør fri er en anderledes bog – den henvender sig bestemt ikke til dem, der kan lide fast struktur, da bogen er én lang tour de force ind i et sind, som vi ikke rigtig ved om sygt eller sundt. Det er bare med at holde fast og så ellers lade sig flyde med. Der er smæk på handlingen i en verden, hvor man ikke ved hvad der er magi, fantasi og virkelighed.

På trods af fortællingens struktur formår Thorbjørn Haugaard Eriksen alligevel at fastholde læseren i et væld af tanker, følelser og andre galninge. Bogen er ganske velskrevet med et rigt og varieret sprog, der kun momentvist bliver for metaforisk.

Galskab gør fri er en fornem debut, og hvis man tør kaste sig over en roman, der tør være helt sin egen og fuld af herlig galskab, så kan den bestemt anbefales.

Anmeldt af Helle Perrier i Himmelskibet 46

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *