Gry Pil Lund Ranfelt – Tidsfangen

TidsfangenTidsfangen
Roman af Gry Pil Lund Ranfelt
Egolibris 2014, 416 sider

Hvad nu hvis man har flere årtiers livserfaring i sin krop og sit sind, når man blot er elleve år gammel? Hvordan påvirker det ens liv og tanker? Louises far dør, da hun er elleve år gammel og hun kommer aldrig ind på den designskole, der er hende største drøm. Hvad nu hvis man fik mulighed for at gøre alting om og måske redde sin far?

Det er nogle af de centrale temaer i Gry Pil Lund Ranfelts roman Tidsfangen. Titlen hentyder til at hovedpersonen Louise er fanget i et tilsyneladende uendeligt livsloop. Hun gennemlever sit eget liv fra hun er elleve til hun er toogtyve igen og igen. Vi møder første gang Louise, da hun er i gang med sit femte loop. Louise er efterhånden desperat efter at finde en vej ud af sit fangenskab og ikke mindst svar på det hele.

På sin rejse møder Louise en række spændende mennesker, ikke mindst forretningsmanden Todd, der også selv er en tidsfange.

At man har set det hele før og har et ton af oplevelser med i bagagen påvirker uundgåeligt ens livssyn og hvordan man anskuer verden. Hvordan ville man egentlig selv leve, hvis man vidste at det hele startede forfra, når man blev toogtyve år gammel? At dér ville man blive katapulteret tilbage til sig selv som elleveårig.

Det er nogle spændende temaer, der bliver taget op i Tidsfangen, og det er tilmed ganske elegant gjort. Det er sin sag at holde styr på de forskellige tidsloop og fortællingens snørklede struktur, men det lykkes til fulde for Gry Pil Lund Ranfelt. Ud over at være spændende er bogen også godt fortalt, og vil helt sikkert ramme plet i det lidt ældre segment af de unge læsere.

Anmeldt af Helle Perrier i Himmelskibet 46

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman, Science Fiction og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *