NaissanceE

1392745326_naissanceeNaissanceE
Computerspil af Limasse Five
UDK / Steam 2014

NaissanceE foregår i et futurisk beton-kompleks ude i en ukendt fremtid. Her styrer man pigen Lucy, som skal undslippe komplekset. Hun bliver jaget af et monster i starten af spillet, falder ned gennem et hul i en gang og undslipper dermed monstret. Hun begynder nu sin lange vej ud af komplekset.

Komplekset er meget flot designet. Der leges med lyset og store panoramaer. Det får spillet til at se større ud end det i virkeligheden er. Man skal bruge lyset i form af lysbolde for at komme videre i spillet. Spillet er i gråtoner og blåt visse steder for at skabe den rette stemning. Det indeholder alle mulige slags rum som f.eks. barer og mekaniske installationer.

Man skal hoppe over afgrunde visse steder og også bruge sit åndedræt. Åndedrættet skal times, når man løber, sådan at Lucy ikke mister pusten. Der er sekvenser med det som godt kan være ret frustrerende. Visse steder skal man begynde helt forfra, hvis man træder ved siden af og falder ned. Dette er også meget frustrerende.

Spillet foregår i første person. Der er mange puzzles som man skal løse. Der måtte godt have været fødder på Lucy, så man bedre kunne se hvor man hopper fra og hvor man står.

Senere i spillet kommer du som Lucy mere ind på hvad der i virkeligheden foregår. Det bliver ret spændende hen mod slutningen. Naissance uden dobbelt ‘e’ betyder fødsel på fransk. Måske hentyder det til at det er starten på en lang række spil i en serie fra udvikleren. Slutningen lægger op til at mange spørgsmål ikke er besvaret og jeg kan sagtens forestille mig en fortsættelse.

Spillet er ikke særligt langt for den øvede spiller. Det kræver en vis vedholdenhed, og det er måske ikke noget for en ny-begynder. Det fås til PC på Steam og er fra 2014. Det er anbefalelsesværdigt, særligt hvis du ser det på tilbud eller i et bundle. Jeg vil give spillet 8 ud af 10 for at være originalt, men ikke fulde point for at være frustrerende visse steder.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet 47

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *