Eva Egeskjold – Næslandet 1: Legenden om Querqus Skjoldet

Næslandet 1Næslandet 1: Legenden om Querqus Skjoldet
Roman af Eva Egeskjold
Forlaget Andersen og Vig 2014, 345 sider.

Oona er en ung pige som står overfor at træde ind i de voksnes rækker. I hendes landsby foregår det via et indvielsesritual, som egentligt er ganske harmløst. For Oona sker der dog andet end at der blot holdes en fest. Det viser sig at hun har været beskyttet af en besværgelse, der har gjort at onde kræfter ikke har kunnet finde hende. Hun er nemlig den udvalgte, der er profeteret til at finde det legendariske, magiske Querqus-skjold, som vil kunne få afgørende betydning i kampen imod de onde Radixfolk.

Hun bliver ført ud af byen og bliver bl.a. taget forbi dronningen, som beder hende om at hjælpe med at finde prinsessen, der er blevet bortført. På hendes færd bliver hun fulgt af modige krigere, og får hjælp af magiske væsner, og mere end en gang er både missionen og hendes liv i farer. Hun finder hurtigt ud af at verden er meget større end den landsby, hun er opvokset i. Pludseligt er hun fanget midt i en krig, hvor det virker til at hun er udset en afgørende rolle, uden at hun selv kan blive helt klog på hvad det egentligt er, der gør hende så speciel.

På mange måder er bogen opbygget omkring den klassiske Young Adult Fantasy-skabelon, med et ungt menneske som det viser sig har specielle kræfter, og som er udvalgt til noget større. Godt nok har denne skabelon været brugt i mange bøger, men det kan man sige om mange genreskabeloner, og det betyder jo ikke at der ikke kan komme gode nye bøger ud af det.

Oona kender kun meget lidt til den verden hun er kastet ud i, men mens hun rejser igennem verden lærer både hun og vi læsere langsomt hvordan Næslandet er opbygget. Bogen tager sig god tid til at lære os om sine personer og at fortælle sin historie, men den er godt skrevet, så bogen bliver ikke kedelig. Når de kommer til nye byer, så bliver vi fortalt små anekdoter om nogle af indbyggerne. Anekdoter som ikke har relevans for Oonas fortælling, men som er med til at give bogens univers troværdighed, og det er også tydeligt at forfatteren har lagt mange tanker i opbygningen af sin verden.

Der er allerede udkommet tre bind i serien om Næslandet, og et fjerde og afsluttende bind er på vej. Indtil nu har jeg kun læst det første bind, men jeg tænker bestemt at jeg også skal have læst de resterende, for selvom den er skrevet til et Young Adult publikum, så blev jeg også optaget af historien om Oona og Næslandet.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 48

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *