Mythos ABC

mythos-abcMythos ABC
Bog af Mads Brynnum, Rollespilsfabrikken 2015, 50 sider
Illustreret af Tom Kristensen, Mathias Bottfeldt. m.fl.

Det seneste crowd funding-projekt, jeg har støttet, var en bog med cthulhuide børnerim. Det er ikke første gang at der er spundet børnebøger eller rimbøger over Lovecrafts skabninger og monstre, men det er første gang jeg har set en sådan på dansk. Dette var derfor et projekt som jeg gerne ville støtte, og det var der også nok andre der ville, så projektet og bogen blev til noget.

Mythos-abc-2Bogen er en gennemillustreret hardcover-bog, som er sat rigtigt flot op. Tonen i rimene er flydende, og nogle man derfor sagtens ville kunne bruge til at læse op. Den er mest henvendt til børn, så selvom det er unævnelige væsner der beskrives, så er det på ingen måde en skræmmende, men mere en hyggelig uhygge-bog. Illustrationerne er næste alle virkeligt gode, med enkelte der falder igennem. Specielt illustrationen af Azathoth er noget ved siden af. Azathoth er en dæmon der sidder i universets mørke i lyden af mystiske fløjter. I denne bog er han gengivet som en overspiret kartoffel. Der er dog så mange andre virkeligt fede illustrationer i bogen at det opvejer fejlskudene.

Bogen skal ikke læses som en egentlig Lovecraft-bog, men som en hyggelig hyldest til Lovecraft. Den findes både på dansk og engelsk, hvor jeg dog kun har læst den danske. Det er en flot og underholdende udgivelse, og den er en god kærlig hilsen til en af de store gysermestre.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 48

Dette indlæg blev udgivet i Bøger og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *