Jan Schwerdfeger: Positron Generator 3 Ixo Syndromet

Positron Generator 3 Ixo Syndromet
Roman af Jan Schwerdfeger
Ørnens Forlag, 2010 248 kr. 306 sider

Dette er tredje og sidste del af Schwerdfegers sf/fantasy-serie Positron Generator. Vi følger stadig Jet Zi, Zang Poh, Ceachel og Li Mu Chi i deres kamp mod Ixolitterne. Et af de problemer de står overfor, er at planeten Ventura er forsvundet fra den fysiske verden og ind i oververdenen, hvilket ikke blot betyder at deres hjemplanet er forsvundet, men det truer også den magnetiske balance i solsystemet og derfor alle planeterne. For at redde Ventura skal en kraftkrystal til planeten, og den skal forbindes med planetens energi. Ixolitterne kæmper ikke blot med at rejse sig efter deres våben Ultra Z blev ødelagt, men der er atter magtkampe i deres egne rækker om, hvem der skal lede deres invasion af hele universet.

Bogen er ligesom de to tidligere rigt illustreret med computermanipulerede modelbilleder og har et appendiks, der giver oplysninger om teknologi, fartøjer og planeter. I det hele taget er bogen helt i stil med de første to bind Storm over Ventura og Angreb fra Ultra Z (anmeldt i Himmelskibet nr. 17 og 19). Også her i bind tre tales om magnetisme som var det magi, og personerne flytter sig imellem det fysiske og metafysiske plan.

Bogen får rundet historien af, uden at den udvikler fortællingens univers yderligere, men kunne man lide de to første, bør man bestemt få slutningen med.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.24

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman, Science Fiction og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *