Nicole Boyle Rødtnes: Dødsbørn Skeletter i skabet 1

Dødsbørn Skeletter i skabet 1
Roman af Nicole Boyle Rødtnes
Facet 2010 258 sider 199kr

Davie vil betegne sig selv som en kedelig dreng for hvem intet spændende sker. Han håber derfor at den praktik han skal i forbindelse med slutningen af skolen kan få ham til at opleve noget spændende.

Som afslutning på skolen skal børnene i nogle praktik perioder. I et år ad gangen flytter de ind hos en tilfældig tildelt læremester, hvor de så skal stå i praktik. Davie håber på at bliver noget spændende som øgletæmmer, men trækker kloakpasser. Hvad der lyder som en kedelig praktikplads. giver i løbet af den første måned mere spænding end han kunne drømme om. Han bliver bl.a. bidt af en af de kæmpe blåslanger der lever i kloakkerne, og han bliver rodet ind i indbrud, gravrøveri og muligvis mord. Midt i det hele stikker hans fætter af fra den institution han er på og begynder at true Davie til forskellige ting.

Fætteren er et dødsbarn, hvilket er en person for hvem alt levende der kommer i berøring med ham dør. Dette er grunden til at de spærres inde straks efter fødslen. De er let genkendelige da de allerede ved fødslen har et rødt mærke i panden. Et dødsbarn opstår når sjælen hos et ufødt par river sig løs og tager bolig i et andet ufødt barns krop. Den oprindelige krop dør, mens den nye krop fødes med den vilde sjæl som et dødsbarn.

Det er svært at definere det univers bogen foregår i. Det virker til at være en lavmagisk moderne fantasy-verden. Der er ikke nogen elektricitet, men derimod en magisk ildkilde hvor flammen er en tæmmet ild fra ildøglen, mens de våben der bruges, er revolvere. I hver familie har man et skab med familiens skelet, et skelet der har styr på alt hvad der er sket i familien igennem generationer. Dette gør at det kan være svært at holde på hemmeligheder, med mindre man kan få skelettet med at holde dem.

Nicole Boyle Rødtnes er en af medstifterne af HUF, og dette er hendes første udgivelse. Næste bind af de i alt 4 er planlagt til 2011, men yderligere så jeg på hendes hjemmeside at hun får en novelle med den kommende gyserantologi fra Tellerup. Måske vi skal høre hende om hun vil bidrage med en novelle til Himmelskibet, for jeg vil bestemt gerne læse mere fra hendes hånd.

Dødsbørn er en god historie, og det skal blive spændende at følge med i de fremtidige bind, dog håber jeg der kommer en bedre introduktion til det univers som er fortællingens ramme.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.24

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *