Kristoffer Jacob Andersen – FC Genfærd

fc-genfaerdFC Genfærd
Kortroman af Kristoffer Jacob Andersen
Gyldendal, 2016, 167 sider

Mathias er lige i den alder hvor fodbold betyder alt. Det bliver bestemt ikke bedre af at holdet dette år rent faktisk har en realistisk chance for at vinde turneringen. Der er dog en del stridigheder på holdet, specielt blandt angriberne, hvor ikke alle har fanget at fodbold er en holdsport, men hvor de hver især hele tiden prøver på at være den der scorer målene.

Til en kamp hvor Matias’ rival har gemt hans fodboldstøvler, må Mathias i glemmekassen for at se om han kan finde et par. Han finder et gammelt slidt par, men spille vil han, og det kan han. Han har aldrig spillet så godt som med de fundne støvler, og han bruger nu dem til træning og de næste kampe. Der følger dog en bagside med støvlerne, for det viser sig at de har tilhørt en dreng som nok var god til fodbold, men som var ganske modbydelig over for de på holdet som ikke levede op til forventningerne. Mathias begynder at få en fornemmelse af at støvlerne er forbandet, og står over for valget om at sikre at de vinder tourneringen, med fare for hvad støvlerne får ham til, eller om han skal prøve at slippe af med dem.

FC Genfærd er en hurtigt læst lille ungdomsgyser, som formår at fortælle en spændende historie, selv til de der ikke interesserer sig for fodbold og som på sit korte sideantal både formår at fortælle en solid lille gyser, samt beskrive den udvikling som Mathias undergår i forhold til at blive en bedre holdspiller.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 50

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *